Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz vindt Sinkgraven fantastisch spelen als linksback

Daley Sinkgraven als linksback, die zagen we niet aankomen. Het is het directe gevolg van het lage aantal echte linkervleugelverdedigers, achter Mitchell Dijks zit niemand. Eigenlijk pakte het best goed uit. Sinkgraven werd zelfs uitgeroepen tot Ajacied van de Wedstrijd. En Peter Bosz is heel enthousiast.

22 september 2016 - 10:35
UsershyraDesktopajax_dataimages539f779aa9f7ba0c895c0c2de486aefc_normal
Zien we Sinkgraven vaker terug als linksback? © Pro Shots

“Daley heeft werkelijk waar een geweldige wedstrijd gespeeld,” zegt Bosz na afloop van het bekerduel Ajax - Willem II (5-0) tegen onder andere Ajax Life. De trainer komt woorden tekort om te beschrijven hoe tevreden hij is over Sinkgraven.

Over de aanvallende inbreng van de nieuwe linksback had Bosz vooraf geen twijfels. “Dan is natuurlijk de vraag: hoe gaat hij zich verdedigend staande houden? In balbezit was ik niet bang bij Daley, want het is een uitstekende speler. Maar hij heeft, denk ik, echt heel goed verdedigd. Hij stond positioneel steeds goed. Hij kneep steeds goed naar binnen.”

Bosz kwam bij Sinkgraven als linksback uit omdat hij een vervanger zocht voor Dijks, die rust kreeg. “Als ik zou twijfelen zou ik Nick Viergever, die niet echt een linksback is, of misschien zelfs Jairo Riedewald daar neerzetten. Want hebben achter Mitchell niet echt een linksback in de selectie. Als je dan bij Jong gaat kijken hebben we dat ook niet. Dan ga je kijken naar wat zou kunnen,” legt Bosz uit.

Om Sinkgraven op de hoogte stellen van de verrassende keuze nam hij een dag voor de wedstrijd even de tijd. “Ik heb met Daley rustig gesproken en ik heb hem verteld dat als je naar Ajax kijkt, lang geleden Suurbier, korter geleden Reiziger, dat zijn allemaal jongens die vleugelspits of een middenvelder waren die daar terecht zijn gekomen, maar toch een heel mooie carrière hebben gehad. Dat zie je natuurlijk wel vaker.”

Volgens Bosz past een type als Sinkgraven prima op linksback binnen het systeem dat hij wil spelen. “We denken vanuit balbezit. De controle die we op wedstrijden willen hebben, willen we vanuit balbezit hebben. Dan is het fijn dat als je iemand de bal geeft dat hij betrouwbaar is.”

Moet Sinkgraven zich nu volledig op de linksbackpositie richten? Ja, nee, nou misschien. Bosz is er nog niet over uit. “Weet je, ik ga eerst die wedstrijd eens rustig terugkijken. We zitten donderdag met de trainers en dan analyseren we altijd met elkaar nog de wedstrijd. Maar hij heeft tegen wat normaal een heel goede speler is, die Croux, het fantastisch gedaan.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >