Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz: 'Veel spelers konden Ajacied van de Wedstrijd worden'

Op het moment dat er over een luxeprobleem wordt gesproken, gaan de dingen over het algemeen goed. Woensdagavond na afloop van het bekerduel Ajax - Willem II (5-0) was het raak. De spelers die de laatste tijd vooral reserve waren, overtuigden Peter Bosz. Nu moet hij voor zaterdag lastige keuze maken, dan komt PEC Zwolle op bezoek.

22 september 2016 - 08:00
UsershyraDesktopajax_dataimages19bbbb1c023c827c4d2e9eecdc6a0ca3_normal
Deze spelers maken het Bosz allemaal lastig. © Pro Shots

“Ik vond Lasse Schöne uitstekend op het middenveld spelen, ik vond Daley Sinkgraven uitstekend spelen, ik vond Matthijs de Ligt foutloos spelen, ik vond Heiko Westermann uitstekend achterop spelen. En als ik nu een aantal namen niet noem, doe ik er een heleboel tekort,” vertelt de trainer aan onder andere Ajax Life.

Misschien gaat het wat ver om het dan direct over een heel groot luxeprobleem te hebben. Het is ook weer niet zo dat Ajax de laatste weken de beste wedstrijden uit het bestaan speelde. Maar het is altijd lekker als je wisselspelers aantonen ook goed genoeg te zijn voor de basis.

“De jongens die mij moeten laten zien dat ze in Ajax 1 horen te spelen, hebben mij dat laten zien. Maar ik mag nog steeds maar elf opstellen,” legt Bosz zijn vraagstuk van de komende dagen voor aan het journaille.

“We hebben een heel grote selectie, maar ook een heel brede selectie als het gaat om wie in 1 kunnen spelen. Ik moet keuzes maken. En dan mogen jullie weer tegen mij zeggen: waarom speelt die niet en waarom speelt die niet?”

Veel vragen zullen ook gaan over de positie van Hakim Ziyech. De aankoop mocht tegen Willem II voor het eerst sinds zijn komst op het middenveld spelen en dat ging niet onaardig. Hij gaf steekballen die we lang niet zagen bij Ajax.

Volgens Bosz is het onderdeel van het gewenningsproces dat Ziyech zijn eerste wedstrijden als vleugelspits speelde. Zo’n wedstrijd in het bekertoernooi is voor de trainer dan weer een mooi moment om te laten zien wat hij op het middenveld kan.

Maar of het uiteindelijke doel van het wennen is dat Ziyech op het middenveld komt... Bosz wil het niet zo zeggen. “Het uiteindelijke doel is om een elftal neer te zetten dat al zijn wedstrijden op een overtuigende wijze wint. Waar ik hem nodig heb, zal ik hem uiteindelijk neerzetten.”

Dan nog even naar zaterdag, gaat Bosz sleutelen aan het team? “Ik vind dat moeilijk, deze jongens maken mij het absoluut lastig. Dat is wat je graag wilt als trainer. En je zal straks toch weer jongens moeten teleurstellen, dat gaat gebeuren. Maar ik heb daar nu nog helemaal geen beslissing over genomen. Ik ga eerst de wedstrijd nog eens terugkijken, dat doe ik altijd.”

Bosz vond het dus moeilijk een Ajacied van de Wedstrijd te kiezen. Heb jij wel een voorkeur? Stem dan hier!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >