Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Zivkovic wijst Jong Ajax de weg met drie doelpunten

Richairo Zivkovic is in rang gedegradeerd tot vierde spits, maar het net weet hij nog wel te vinden. Jong Ajax profiteerde optimaal van de scoringsdrift en won met maar liefst 4-1 op bezoek bij Almere City FC. De ploeg van Marcel Keizer kent zodoende een aardige seizoensstart.

13 augustus 2016 - 13:14
UsershyraDesktopajax_dataimages1041a2ff44cba145fdfac6287e225401_normal
Bij Jong Ajax heeft Zivkovic het wel steeds aardig voor elkaar. © Pro Shots

De openingsremise tegen FC Emmen (1-1) was gezien de basisopstelling een teleurstelling, maar in Almere deed Jong Ajax wel wat er mocht worden verwacht. Het gaat een beetje ver om te spreken van een 'gemakkelijk avondje', maar na ruim een halfuur spelen werd het verschil gemaakt.

'Appie' Nouri zette Zivkovic met een steekbal alleen voor de keeper, even later kreeg Vaclav Cerny een assist op zijn naam. Het moge duidelijk zijn: bij Jong Ajax heeft Zivkovic weinig kansen nodig. En zo soms gunt hij de bal aan een ander, waardoor Cerny er 0-3 van kon maken.

Zivkovic zelf maakte niet veel later zijn derde van de avond, waarna Almere City er nog in slaagde om via Gaston Salasiwa iets terug te doen. Gezien de kansen voor de Almeerders was een doelpunt ook niet onverdiend te noemen, maar de wedstrijdbal ging met 'Zivko' mee naar huis.

Ondanks de productiviteit van Zivkovic is de kans dat we hem terugzien in het eerste elftal weer een stukkie kleiner geworden. Peter Bosz en de zijnen spraken deze week hun vertrouwen uit in Mateo Cassierra en Kasper Dolberg, waarna Bertrand Traoré aan de selectie werd toegevoegd om de jonkies te ontlasten.

De kans lijkt dan ook groot dat Zivkovic in september probeert zijn doelpunten voor een andere club te maken, want hij is te goed voor Jong Ajax maar niet goed genoeg voor het eerste elftal. Of, misschien beter gezegd: er is rondom het eerste niet genoeg vertrouwen in zijn kunnen.

We merken vanzelf wel hoe het afloopt. En of Zivkovic nog van de partij is als Jong Ajax het vrijdag opneemt tegen FC Den Bosch.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >