Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Medisch fitte Younes staat niet op zeker in basis

Goed nieuws uit Medisch Centrum Ajax. Amin Younes is op de weg terug en zou wel eens in de selectie voor Ajax - Roda JC kunnen worden opgenomen. Hij traint in ieder geval weer volledig mee.

11 augustus 2016 - 13:15
UsershyraDesktopajax_dataimages881010f0cbcff0e740f2e9c7f9cd307e_normal
Younes keek tegen Sparta nog toe van af de tribune. © Pro Shots

“Gisteren heeft hij de helft meegedaan in een partijtje. Vandaag heeft hij alles meegedaan,” vertelt Bosz tijdens het persmoment in aanloop naar het duel met Roda. “Het was wel heel erg nat vanochtend, met een glad veld ook, dus als de lies dat houdt, durf ik hem wel fit te verklaren.”

Maar voordat hij officieel het stempel fit krijgt, gaat de trainer nog wel even op bezoek bij de medische staf. “Na de training hebben we altijd even contact, dan hoor ik weer even hoe het gegaan is. Als het goed gaat, laat ik hem morgen ook weer volledig meetrainen en als het goed is, pak ik hem bij de wedstrijdselectie.”

Maar reken er niet op dat Younes dan ook gelijk in de basis start. Voor Bosz is er een groot verschil tussen fit en wedstrijdfit. Een goed voorbeeld is de invalbeurt van Younes in de thuiswedstrijd tegen PAOK. We zagen niet de vleugelflitser van vorig seizoen, hij oogde niet vrij.

Dat zag Bosz ook. “Ik vond hem namelijk niet goed invallen. Ik vind hem juist een speler dat als hij de bal krijgt hij meteen de een tegen een opzoekt. In die wedstrijd vond ik hem heel veel breed en terugspelen. En daar stel ik hem niet voor op. Als hij de bal heeft moet-ie dreigend zijn,” aldus Bosz tegen Ajax Life.

Dat is allemaal niet zo gek, want al met al is Younes nu al drie weken aan het sukkelen met zijn lies, tegen PAOK verergerde het zelf nog. Dus volledig wedstrijdfit kunnen we de buitenspeler nog niet noemen. Hoe hij dat wel wordt? “Door weer wedstrijden te gaan spelen.”

Als Younes weer terug is, heeft Bosz een volledig fitte selectie. Wel moet hij Joël Veltman missen tegen Roda JC. De verdediger is geschorst na zijn geelrode kaart tegen Sparta.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >