Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vertrokken coach Rostov bemoeit zich met voorbereiding

Het is voor het eerst dat we op een situatie als deze stuiten. Hij doet zich voor bij FK Rostov, de tegenstander van Ajax in de play-offs richting Champions League. Trainer Kurban Berdyev maakte vorige week zijn vertrek bekend, maar doet gewoon de voorbereiding voor de heenwedstrijd.

15 augustus 2016 - 10:14
UsershyraDesktopajax_dataimagesbb3f323086e3c1802c661f562bd56a90_normal
Grote vraag is: komen we deze man tegen in de Arena? © Pro Shots

Berdyev is van plan Rostov de rug toe te keren en staat volop in de belangstelling van Spartak Moskou, maar beide partijen zijn het nog niet eens over de precieze voorwaarden van het dienstverband. En ondertussen komt de wedstrijd in Amsterdam steeds dichterbij.

Rostov benut deze kans door Berdyev als assistent-trainer aan te melden bij de Uefa, waardoor het toch gebruik kan maken van zijn tactische vondsten. Dmitriy Kirichenko mag als hoofdtrainer de aanwijzigingen richting veld roepen, maar grote kans dat Berdyev die zaken eerst influistert.

Het is nog niet helemaal zeker dat Berdyev afreist naar Amsterdam, maar volgens dit bericht uit de Russische media is die kans wel zeer groot. Het probleem is dat Spartak en Berdyev nog naar de juiste modus zoeken. Berdyev wil een grote staf inrichten, Spartak stelt liever puur een nieuwe trainer aan.

De verwachting is dat de laatste plooien in de komende dagen snel zijn gladgestreken, maar dat moet nog wel even gebeuren. Hopelijk ondervindt Ajax er niet al te veel nadeel van. Dat zou vervelend zijn...

Overigens is de kans net zo goed aanwezig dat verdediger Bartolomeu Jacinto Quissanga, beter bekend als Bastos, spoedig vertrekt bij de nummer twee van Rusland.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >