Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

TV-tip: docu over verhuizing Ajax naar de Amsterdam Arena

De kans is best aanwezig dat jouw aandacht zondag ergens anders naar uitgaat, maar we willen deze tv-tip jullie desondanks niet onthouden. Het is vandaag twintig jaar geleden dat de deuren van de Amsterdam Arena open zwaaiden. Daar is een documentaire over gemaakt.

14 augustus 2016 - 17:26

Het is een understatement om te zeggen dat er geen sprake was van liefde op het eerste gezicht, bij de kennismaking tussen Ajacieden en het nieuwe stadion. De verhuizing bracht veel gedoe met zich mee en bij het uitblijven van (Europees) succes, groeide de heimwee naar vertrouwde grond.

Toch hebben we inmiddels ook in de Arena de nodige memorabele momenten meegemaakt, met 15 mei 2011 als absolute hoogtepunt. Langzaam is de Arena uitgegroeid tot 'Het huis van Ajax', zoals de documentaire ook is getiteld. Diverse hoofdrolspelers van die dag komen aan het woord.

Maar er is uiteraard aandacht voor meer zaken. De Arena was lange tijd niet meer dan een sfeerloze betonnen bak, met stoeltjes in rare kleuren en een slechte grasmat, zonder enige uitstraling die aan Ajax deed denken. Dat zijn zaken waar de ogen niet voor worden gesloten. En dat is prima.

'De Amsterdam Arena: Het huis van Ajax' gaat zondag om 21.00 uur in première, op Fox Sports 1. Gezien de Olympische Spelen en aanverwante zaken is het goed om te weten dat de docu op diverse tijdstippen wordt herhaald. 

Exacte tijden kennen we eerlijk gezegd niet, maar dat wordt vast vanzelf duidelijk als de eerste uitzending achter de rug is. Klik hier voor een voorproefje.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >