Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Suk is met Trabzonspor alweer toe aan nieuwe club

Hyun-Jun Suk krijgt weer een nieuwe stempel in zijn paspoort. De aanwaaispits van weleer staat pas een halfjaar onder contract bij FC Porto, maar de Portugese club verhuurt hem nu al aan middenmoter Trabzonspor. Wie weet is het afscheid zelfs definitief.

11 augustus 2016 - 17:52
UsershyraDesktopajax_dataimagesdab912c1be8870fc4521f44e93396c30_normal
Toch jammer dat het over lijkt voor Suk in de top. © Pro Shots

De verrassing was groot toen Suk begin dit jaar een transfer maakte naar de Portugese top, omdat we hem uit zijn tijd bij Ajax toch vooral kennen als een ongeleid projectiel. Hij was altijd erg druk binnen de lijnen, maar het leek wel alsof hij zijn ongekende energie niet goed kwijt kon.

Suk ontpopte zich bij Vitória Setúbal gek genoeg tot doelpuntenmachine, maar eenmaal in dienst bij Porto stokte de productie. De Zuid-Koreaan kwam in tien wedstrijden slechts een keer tot scoren. Het lijkt er helaas niet op dat Porto veel vertrouwen heeft in toekomstig succes.

De 25-jarige Suk tekende een contract tot medio 2020, maar wordt nu toch alweer afgestaan aan Trabzonspor. De nummer twaalf van Turkije neemt hem op huurbasis over en vindt Suk best een krappe miljoen waard. Wanneer de aanwinst bevalt kunnen de Turken gebruik maken van hun optie tot koop.

De timing van de transfer is best opvallend, omdat Suk zich momenteel in Brazilië bevindt. Hij doet namens Zuid-Korea mee aan de Olympische Spelen en ligt met een kwartfinaleplaats voorlopig op medaillekoers.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >