Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Siem biedt zich aan bij Ajax, maar het wordt PSV...

Hmm, de heldenstatus van Siem de Jong brokkelt af onder Ajaxsupporters. De man die van 15 mei 2011 een onvergetelijke dag maakte, staat op het punt om een contract te tekenen bij PSV. Dat ligt gevoelig, zoiets weet Siem zelf ook, vandaar dat hij zich eerst nog aanbood bij Ajax.

19 augustus 2016 - 10:54
UsershyraDesktopajax_dataimagesedf6a9d0618bab0ab153decea76b70b6_normal
Siem in PSV-shirt. Er waren tijden dat we het ons niet konden voorstellen. © Pro Shots

De Jong werd met Ajax liefst vier keer kampioen en leverde een grote bijdrage aan het veroveren van een kwartet schalen. Maar sinds hij in de zomer van 2013 een klaplong opliep, lukt het maar niet meer om weer de oude te worden. Hij is meer geblesseerd dan fit en speelt amper.

Siem staat nu nog onder contract bij Newcastle United, maar hoopt zijn loopbaan een kickstart te geven. Er is belangstelling van PSV, waar broer Luuk onder contract staat, maar zo'n overstap ligt gevoelig als je uit de jeugd van Ajax komt en belangrijk was op de mooiste dag in de recente clubgeschiedenis.

“Ik heb eerst gekeken of Ajax zelf geïnteresseerd was,” meldt Siem tegenover het Algemeen Dagblad. “Dat vond ik de juiste weg gezien mijn achtergrond en omdat ik terug wilde naar Nederland. Ik snap natuurlijk de gevoeligheden bij deze overstap.”

De flirt van Siem werd door Ajax niet beantwoord. Het is best mogelijk dat er recent vaker naar elkaar is geknipoogd – de toekomst van Siem is al een tijdje onzeker – maar het kwam nimmer tot een terugkeer. Toch keert de 27-jarige Siem nu waarschijnlijk terug naar de eredivisie. Alleen wel een deurtje verder. In Eindhoven.

Siem: “Ik heb een prachtige tijd gehad bij Ajax. De opleiding doorlopen, het eerste gehaald, vier keer kampioen geworden, aanvoerder geweest. Ik heb daar meteen open kaart over gespeeld met PSV toen die club het eerste contact legde. PSV respecteerde dat ik Ajax de eerste optie wilde geven.”

Als alles doorgaat, wordt Siem bij PSV ploeggenoot van broer Luuk. Dit is voor Ajax 'slecht' nieuws met het oog op het statistiekje dat de schaal sinds 2010 altijd werd gewonnen door de familie De Jong...

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >