Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ronald de Boer: 'Zondag winnen en fans zijn Rostov vergeten'

Het gebeurt wel eens dat Ajax stevig onderuit gaat in Europa. Daar ontkom je niet aan, al komt het de laatste jaren een beetje vaak voor. Waar eerder Real Madrid vaak een maatje te groot was, gaat het nu om clubs van het kaliber FK Rostov. Ronald de Boer heeft de remedie: winst op Kowet.

25 augustus 2016 - 14:25
UsershyraDesktopajax_dataimagesc0ddca5d549f92959ece7cc9b304e770_normal
De opmerking van Ronald valt niet bij alle fans even lekker. © Pro Shots

De Boer was woensdag als analyticus van dienst aanwezig in de studio van Veronica, dat dit seizoen de Champions League uitzendt. Met andere woorden: in het vervolg van het seizoen zien we Ajax helaas niet meer op Veronica. Dat is op zich niet zo'n ramp.

Maar als we over twee weken de middencirkelvlag zien wapperen op de achtergrond bij PSV, komt het drama van Rostov toch weer snel terug in onze gedachten. Al denk De Boer, Ronald dus, daar toch iets anders over.

“Je moet dit gewoon van je afzetten en winnen van Go Ahead Eagles, zodat de supporters deze nederlaag alweer zijn vergeten,” merkte Ronald op aan tafel. Laten we het er maar op houden dat dit niet zijn meest gelukkige opmerking is, iets wat de overige tafelgasten rap in de gaten hadden.

De eliminatie van Ajax, in dit geval door de Russen uit Rostov, komt voor De Boer niet als een verrassing. Daarmee neemt hij het op voor de geplaagde trainer Peter Bosz. “Die andere trainer heeft het de afgelopen jaren ook niet gered,” aldus Ronald. “Het is al een tijdje aan de gang, Peter moet het nu gewoon zo snel mogelijk weer op de rails krijgen.”

Dat is misschien gemakkelijker gezegd dan gedaan, aangezien De Boer ook erkent dat het om gebrek aan kwaliteit gaat. En dan nu maar hopen dat ze in de regio Deventer niet naar Veronica hebben gekeken...

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >