Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Raar maar waar: logo Ajax in Engelse top-3 mooiste logo's

Het logo van Ajax is niet bij iedere Ajacied geliefd. De meerderheid van de supporters zou liever zien dat het klassieke logo terugkeert. Toch worden de elf streepjes in Engeland erg gewaardeerd. Het Ajaxlogo is derde geworden in een verkiezing van de krant Daily Mail.

24 augustus 2016 - 10:56
UsershyraDesktopajax_dataimages1ca9a132793727f04bfa58eb894d9bc1_normal
De vlag mag in top, het Ajaxlogo wordt gewaardeerd. © Pro Shots

De Engelsen zijn vooral onder de indruk van het aantal lijntjes waarmee de Griekse held Ajax is afgebeeld. “Als je ze telt, zie je dat hij met precies elf lijntjes is getekend. Die staan voor het aantal spelers in het team. Slim,” aldus het juryrapport.

Ajax moet in de verkiezing alleen KAA Gent en Sao Paulo voor zich dulden. De Belgen gooien hoge ogen met hun Indiaan die voor kameraadschap en respect zou staan. Sao Paulo scoort punten met het strakke ontwerp. “Je moet een monster zijn om dit geen mooi en modern ontwerp te vinden,” schrijft Daily Mail.

Maar goed, voor een Ajacied is een derde plaats eigenlijk niet genoeg. We willen eerste worden. Wie weet lukt dat als het klassieke logo terugkeert.

En dan nog voor de volledigheid: de krant maakte eerder een lijstje met lelijkste logo’s. Dat lijstje vind je hier.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >