Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Naar Ajax - Willem II? Let op werkzaamheden weg en spoor!

Ajaxwedstrijden en onderhoud op weg en spoor, het is vaker een ongelukkige combinatie. Ga je zaterdag naar Ajax - Willem II en rijd je normaal gesproken met de auto via de A1 of ga je met de trein vanuit de richting Almere, lees dan vooral even verder. Er zijn de nodige werkzaamheden.

18 augustus 2016 - 14:41
UsershyraDesktopajax_dataimages5466e2a0e5b59c3ee8cd1be2f250990a_normal
Stilstaande Ajacieden, je gaat ze tegenkomen op de A1 zaterdag. © Emile de Brouwer

Op de A1 wordt dit weekeinde een nieuwe spoorbrug geplaatst en de laatste hand gelegd aan een nieuwe tracé. En dat betekent dat zowel de autorijder als de treinganger de nodige problemen ondervindt naar en vooral vanaf de Amsterdam Arena.

Auto naar Arena
Laten we beginnen met de heenreis voor de automobilist. Op zaterdag zijn vanaf Muiden richting Amsterdam slechts twee rijstroken open: eentje op de A1 (vanuit Amersfoort) en eentje op de A6 (vanuit Almere). Dat betekent waarschijnlijk dat je driekwartier tot een uur langer bezig bent om bij de Amsterdam Arena te komen. Eerder afslaan en binnendoor naar de Arena rijden zit er ook niet in. De lokale wegen in Muiden en Muiderberg zijn afgesloten, behalve voor de lokale bewoners, die een pasje krijgen. Probeer het dus niet.

Auto naar huis

Wil je (hopelijk na een heerlijk avondje voetbal) vanuit de Arena richting Amersfoort of Almere, moet je niet richting de A1 rijden. Deze is vanaf Muiden geheel afgesloten. Je kunt omrijden via de A2 en A27 of via de A10 en A7 en de Afsluitdijk. Meer informatie over de afsluiting is op de website van Rijkswaterstaat te vinden. Via Google Maps of de routeplanner van de ANWB kun je kijken hoe je het snelste thuis komt. Op beide websites zijn de werkzaamheden nu echter nog niet aangegeven.

Trein naar Arena en huis
Maak je normaliter gebruik van het treintraject Almere - Weesp, dan moet je ook rekening houden met extra reistijd door werkzaamheden. Er is geen treinverkeer mogelijk tussen Almere en Weesp/Hilversum en vice versa. De NS zet wel stop- en snelbussen in. De extra reistijd is een halfuur tot een uur. Dus ook nu geldt: vertrek op tijd van huis en houd er rekening mee dat je later thuis bent. We raden je aan sowieso even op ns.nl je route te controleren, aangezien er nog meer werkzaamheden aan het spoor zijn.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >