Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keeperstrainer Newcastle: 'Krul nu sterker dan voor blessure'

We naderen het afscheid van Jasper Cillessen bij Ajax. Zijn opvolger lijkt met huurling Tim Krul ook al onderweg naar Amsterdam. De keeper van Newcastle United speelde sinds oktober geen wedstrijd meer. Maar hij is fit, aldus Simon Smith.

24 augustus 2016 - 15:40
UsershyraDesktopajax_dataimages39436299329ba0cfc82b40a629f2accc_normal
Tim Krul moet minuten maken. Die geeft Ajax hem dit seizoen. © Pro Shots

En Simon Smith mag het weten. Hij is immers de keeperstrainer van Newcastle United. “Tim is bijna helemaal fit, we hebben afgelopen weken samen getraind, volgende week zou hij de teamtraining weer hervatten,” laat Smith aan Ajax Life weten.

Krul raakte in oktober zwaar geblesseerd aan zijn knie (kruisband) in de EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Kazachstan. Saillant detail: hij begon bij Oranje in de basis omdat Jasper Cillessen op het laatste moment afhaakte met een rugkwetsuur.

Smith ziet bij de Magpies met Krul een ervaren keeper vertrekken voor dit seizoen, maar de keeperstrainer is blij met de tijdelijke overstap naar Ajax. “Tim moet spelen. Daar heb ik het een paar maanden geleden ook al met hem over gehad, dat het beter was dat hij werd verhuurd, om veel aan spelen toe te komen. Ajax geeft hem nu die mogelijkheid.”

'Het gaat om een topclub en een topkeeper, dus dat past goed samen'

De vraag die boven elke aankoop van Ajax hangt, is of de speler kan aarden in Amsterdam. Dat zal met Krul niet anders zijn. Smith maakt zich totaal geen zorgen. “Het gaat om een topclub en een topkeeper, dus dat past goed samen,” stelt hij simpel.

“Tim is zeer gemotiveerd, heeft keihard gewerkt om weer fit te worden en is nu zelfs sterker dan voor zijn blessure. Voor zowel Tim als voor Ajax is dit een zeer goede stap.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >