Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

In de wandelgangen bij Roda JC: slechts een bekende trainer

Na de winst (1-3) op Sparta staat voor Ajax zaterdag de eerste thuiswedstrijd op het programma. De Ajacieden spelen gastheer voor Roda JC. Op de een of andere manier is dat vooraf nooit een potje waar met veel plezier naar wordt uitgekeken. Maar ook die moeten worden gewonnen.

13 augustus 2016 - 13:38
UsershyraDesktopajax_dataimagesfe5c37613710931ad9388e7632d2fe46_normal
Anastasiou werkt bij Roda met maar liefst drie aanvoerders. © Pro Shots

Misschien heeft het ermee te maken dat bij Roda de laatste jaren niet meer de meest bekende voetballers onder contract staan. Ja, we kennen de mat van de goedlachse Nathan Rutjes. En we kennen Ard van Peppen en nog een paar spelers, maar verder? Probeer nog maar eens vijf spelers op te noemen.

Roel Brouwers is het misschien wel waard om in de gaten te houden. De verdediger speelde de laatste negen jaar voor Borussia Mönchengladbach, maar keerde deze zomer transfervrij terug op het oude nest. Brouwers is samen met Tom van Hyfte en Christian Kum een van de drie aanvoerders.

Per wedstrijd bepaalt trainer Yannis Anastasiou wie de band om zijn arm draagt. De Griek doet dit omdat hij geen verschil wil maken tussen zijn aanvoerders onderling en de overige spelers. Het trio heeft stuk voor stuk specifieke kwaliteiten, wil Anastasiou daar nog wel aan toevoegen.

Ook maakt de trainer pas anderhalf uur voor de aftrap de opstelling bekend. Dit in een poging de voltallige selectie zo lang mogelijk scherp te houden. En het geeft hem de kans soms voor een verrassing te kunnen zorgen.

Anastasiou is voor de gemiddelde Ajacied een stuk bekender dan zijn spelers. De spits van weleer voetbalde tussen 2004 en 2006 in de Amsterdam Arena en was een nuttige kracht in de voorste gelederen. Anastasiou won in dienst van Ajax de landstitel, KNVB-beker en Johan Cruijffschaal.

De Griek staat sinds deze zomer voor de groep bij Roda, nadat een avontuur bij Panathinaikos op niets was uitgelopen, en heeft als taak om de club te behouden voor de eredivisie. Het eerste duel van Anastasiou, thuis tegen Heracles Almelo, eindigde in 1-1 en dat mag best een goede start worden genoemd.

De aftrap van Ajax - Roda JC is om 19.45 uur.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >