Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

In de wandelgangen bij FK Rostov: het rommelt bij de Russen

Daar is-ie dan: de wedstrijd van het jaar die hopelijk nog niet de wedstrijd van het jaar is. Als het aan Peter Bosz ligt, is dit nog niet de belangrijkste pot van het seizoen, maar komt die later. Om daar voor te zorgen, moet FK Rostov wel eerst worden uitgeschakeld in de laatste voorronde van de Champions League.

16 augustus 2016 - 15:09
UsershyraDesktopajax_dataimages8f3f0253dde224f2757e80e50d30ac50_normal
Wil de echte coach van Rostov opstaan? © Pro Shots

Dan moet het wel beter gaan dan in de voorgaande ontmoetingen met een Russische ploeg. Nog nooit wist Ajax te winnen. Dat klinkt dramatischer dan het is, want Ajax lootte slechts twee keer eerder een club uit Rusland. Beide keren gingen het om Spartak Moskou. In totaal leverde dat vier nederlagen op.

Onrustig
Maar goed, de eerste overwinning op een Russisch team komt hoe dan ook steeds dichterbij. En misschien gebeurt dat dan wel dinsdagavond. Rostov heeft in ieder geval niet de meest rustige voorbereiding op het duel met Ajax. Sterker nog, je kunt gerust stellen dat het rommelt bij de vice-kampioen van Rusland.

De al vertrokken coach Kurban Berdyev – hij staat op het punt een contract te tekenen bij Spartak Moskou – zit in de Amsterdam Arena waarschijnlijk toch op de bank, als assistent. Daar staat tegenover dat het Bastos moet missen tegen Ajax. De verdediger lijkt op weg naar Lazio Roma.

Geen salaris
Wat betreft de onrust blijft het daar niet bij voor Rostov. De club schijnt ook te kampen met financiële problemen. Daardoor kan het de spelers niet betalen. Een hoop gedoe dus.

Bovendien werd vrijdag verloren van Zenith Sint-Petersburg (3-2). Rostov kwam nog wel op een 2-0-voorsprong, maar gaf die voorsprong in de tweede helft weg na een geelrode kaart voor Alexandru Gatcan. Mede door die nederlaag staat Rostov na drie wedstrijden met vier punten op de achtste plaats van de Russische Premjer-Liga.

Ervaring
Waar Rostov in eigen land niet heel goed is begonnen, gaat het Europees prima. In de vorige voorronde schakelde het Anderlecht uit. In eigen huis werd het 2-2, in Brussel won Rostov (0-2). Geen slechte prestatie voor de in Europa onervaren club. Rond de eeuwwisseling speelde het twee keer in de Intertoto Cup en in 2014 werd Rostov al na een voorronde uitgeschakeld door Trabzonspor.

Ajax heeft een stuk meer Europese ervaring, zelfs zonder Heiko Westermann. De Duitser die vanwege zijn ervaring werd gehaald, zit niet bij de negentienkoppige selectie van Bosz. Van die negentien man valt er nog een af.

De aftrap van Ajax - FK Rostov is dinsdag om 20.45 uur. Dan blaast de Schotse scheidsrechter William Collum voor het eerst op zijn fluit.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >