Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gudelj vroeg zaakwaarnemer info te verzamelen over Rostov

Van alle ploegen die Ajax kon loten in de laatste Champions League-voorronde was FK Rostov de grote onbekende. Juist aan die club werd Ajax gekoppeld. Als zo’n club dan uit het balletje komt, kun je twee dingen doen: afwachten waar de trainer mee komt of op onderzoek uit gaan.

16 augustus 2016 - 17:58
UsershyraDesktopajax_dataimagesb3a81cde90fe686a49e25e41d8cdccdb_normal
Rostov kent voor Gudelj geen geheimen. © Pro Shots

Nemanja Gudelj koos voor de tweede optie. Hij was wel nieuwsgierig naar wat-ie van Rostov moest verwachten. “Ik heb mijn zaakwaarnemer (Vlado Lemic, red.) gevraagd een beetje rond te vragen naar de kracht van Rostov,” vertelt de middenvelder in de papieren editie van Ajax Life.

“Ik vind het wel lekker om alvast een beeld te hebben voordat we erover gaan praten met de technische staf,” vervolgt Gudelj. En wat hij dat te horen kreeg van zijn zaakwaarnemer? “De ploeg speelt compact, loert op de counter, is fysiek sterk.”

Toen we Gudelj spraken leek het er nog op dat de succestrainer Kuban Berdeyev al vertrokken was naar Spartak Moskou. Nu lijkt het erop dat hij toch op de bank zal zitten tegen Ajax, maar dan als assistent. Mocht dat niet zo zijn, ziet Gudelj dat als mogelijk voordeel voor Ajax.

“Hij bepaalde het ritme van het team, werd het meesterbrein achter het succesvolle plan genoemd. Dat hij weg is, kan voor ons een voordeel zijn, zeker als hij nog wat spelers meeneemt. Maar de ploeg heeft een jaar op zijn manier gespeeld, en zal tegen ons echt niet heel anders gaan spelen,” nuanceert Gudelj de rol van de trainer ook weer direct.

Dan over de kansen voor Ajax. Gudelj zou daar met zijn kennis een reële inschatting van moeten kunnen maken. “Ik geloof zeker dat we een kans hebben, als we de bal maar snel laten rondgaan. En niet slordig zijn. Want ze slaan meteen toe bij een verkeerde breedtepass.”

De krant Ajax Life valt twintig keer per seizoen op de mat bij leden van de Supportersvereniging Ajax. Ben je nog geen lid? Bekijk de andere voordelen en sluit je meteen aan!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >