Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gudelj na remise: 'We mogen zulke goals niet tegen krijgen'

De drie punten waren al virtueel bijgeschreven op Teletekst. Toch moest Ajax in de slotfase van de wedstrijd een bittere pil slikken. De gasten kwamen terug tot 2-2. Zoiets voelt als een nederlaag, wanneer je voor Ajax speelt. Nemanja Gudelj erkent dat het verdedigen voor verbetering vatbaar is.

14 augustus 2016 - 14:23
UsershyraDesktopajax_dataimagesb6625b2a06fe74dca4cc8fa0e14ff04d_normal
Ajax vervalt vroeg in het seizoen nog in oude, bekende fouten. © Pro Shots

Het stomme is dat de Ajacieden best een goede partij speelden. Het kan uiteraard beter dan wat we te zien kregen, maar om nou te spreken van een complete offday? Nee, dat zeker niet. Wie weet kwam eerder de gevoeligheid van de tactiek van Peter Bos aan het licht: defensieve kwetsbaarheid.

“Ik zag de rechtsbuiten ineens voor Jasper Cillessen staan en dat mag niet,” luidt het antwoord van Gudelj dan ook als bij Ajax TV de 1-1 ter sprake komt. “We kwamen snel op 1-0 en bleven vooruit spelen, kansen creëren en ballen in de zestien spelen, maar je moet gefocust blijven achterin.”

Aan die focus ontbrak en hoewel Ajax echt zijn best deed om kansen bij elkaar te voetballen, glipte er vaak genoeg een Roda-aanvaller tussen de verdediging door. Een beetje doorgewinterde fan voelde ook wel aankomen wat er in het laatste kwartier te gebeuren stond...

Het vonnis werd uiteindelijk niet eens geveld via een counter, maar uit een onterechte vrije trap. Dat onterechte moeten we maar even snel vergeten, het is allemaal niet de schuld van Bas Nijhuis, maar de manier van verdedigen verdient meer aandacht. Bombardeer het zelfs maar tot speerpunt.

Gudelj: “We stonden volgens mij vier of vijf meter te ver naar achteren. Als je die extra meters pakt, blijft er voor Roda minder ruimte over om de bal in te pakken. Nu duiken er vier spelers op bij de tweede paal, met alleen Kenny Tete in de buurt. Dat mag niet gebeuren. We moeten zulke situaties goed verdedigen, zeker bij dode spelmomenten heb je het in eigen hand.”

Wat resteert is het verlies van twee dure punten, een slecht gevoel en het waarschijnlijk toegeven van twee onnodige punten op Feyenoord en PSV. “Normaal gesproken is het wachten op de 3-1 en we gingen de tweede helft van start met het idee om de score uit te breiden. Als dat niet lukt, moet je als team weten: achterin de boel dichthouden en druk vooruit houden. Dat deden we op het einde niet goed.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >