Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Fox Sports voorlopig nog op zwart bij KPN-abonnees

Het zal je ongetwijfeld niet ontgaan zijn, maar er is gedoe in televisie-aanbiedersland. Het eredivisieseizoen is vrijdag begonnen, maar KPN en Fox Sports zijn nog altijd niet uit onderhandeld over de vernieuwing van hun contract. Het zou dus zomaar kunnen dat Ajaxsupporters die bij KPN een abonnement hebben niet in staat zijn om het openingsduel met Sparta te bekijken.

06 augustus 2016 - 11:21
UsershyraDesktopajax_dataimages010ea90f1f96526d659cbe72f7150751_normal
Hopelijk komen KPN en Fox Sports er op tijd uit... © Pro Shots

Fox Sports kwam vrijdag met een officieel statement naar buiten. De Amerikaanse sportzender laat daarin weten dat het KPN vanaf zaterdag 6 augustus 18:00 uur niet meer toestaat om de zender door te geven aan hun klanten. De zender gaat hierdoor op zwart.

“Omdat we de voetballiefhebber niet de dupe willen laten worden, mag KPN het signaal vrijdagavond nog doorgeven. Maar dit weekend niet meer,” zegt Foxbaas Frank Rutten in zijn statement. “Mocht KPN dit tóch doen, volgen er juridische maatregelen. Maar ik neem aan dat KPN zich aan de wet houdt.”

Het gaat bij het conflict zoals wel vaker puur een geld, zo geeft Rutten zelf ook toe. Fox wil meer geld, omdat dat een logisch gevolg is van de prijsontwikkelingen van sportrechten.KPN wijst Fox erop dat het bij de concurrent Ziggo ook niet verandert en noemt de eisen van Fox daarom discriminatie. Een gang naar de rechtbank leverde voor KPN niet het gewenste effect op.

Afijn, er zijn voornamelijk verliezers bij deze kwestie en de supporters dreigen daar nu het dupe van te worden. Zowel Fox als KPN communiceren dat de onderhandelingen nog altijd gaande zijn en het daarom ook mogelijk is dat de KPN-abonnees zaterdag en zondag toch ‘gewoon’ voetbal kunnen kijken. Het is te dus te hopen dat de twee kemphanen er vandaag nog uit komen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >