Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

FC Kopenhagen neemt Boilesen mee Champions League in

Het is Nicolai Boilesen eind augustus dan toch gelukt: hij heeft een nieuwe club gevonden. FC Kopenhagen durft het aan om de linksback een contract aan te bieden. De Deen gaat weer voetballen in zijn thuisland en tekent een contract voor vier seizoenen.

25 augustus 2016 - 13:54
UsershyraDesktopajax_dataimagese7ac9ac8da7235e344e257ca9bd55065_normal
Geen grote competitie voor Boilesen, wel een terugkeer naar zijn vaderland. © Pro Shots

We weten allemaal dat Boilesen op dood spoor was geraakt bij Ajax, nadat er onenigheid ontstond over de verlenging van zijn contract. De verdediger zag dat niet zitten – hij zette in op een overgang naar een grote Europese competitie – waarop de club hem prompt terugzette naar het tweede.

Boilesen speelde geen minuut meer voor Ajax en groeide uit tot paria. Als je zo vaak geblesseerd bent, is het misschien beter om je eisen bij te stellen, zo luidde de algemene opinie. De voormalig aanvoerder was altijd best populair onder supporters, maar verspeelde snel zijn krediet.

Het is een tijdje afwachten geweest waar Boilesen terecht zou komen... Het is dus Kopenhagen geworden. De Deense club wist zich deze week ten koste van APOEL Nicosia te kwalificeren voor de groepsfase van de Champions League en daarmee kwam een extra potje geld vrij.

Of het een direct met het ander te maken heeft, valt moeilijk te zeggen. Vooral omdat het gaat om een vierjarig contract. Al kun je trouwens ook redeneren dat de 24-jarige Boilesen de komende drie seizoenen niet verzeild raakt in dezelfde nare situatie als bij Ajax.

Het is best pikant dat Boilesen de jeugdopleiding doorliep bij de grote rivaal van FCK, namelijk Brøndby IF. Kopenhagen staat in Denemarken op eenzame hoogte, waarmee de keuze van de voormalig Ajaxspeler alweer wat beter valt te begrijpen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >