Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bravo zet keeperscarrousel in gang, Cillessen de volgende?

Er hangen wat vliegende keepers boven Europa komende dagen. Met het vertrek van de Chileen Claudio Bravo voor zijn keuring in Manchester komt er ruimte bij Barça voor Jasper Cillessen. Hij vliegt donderdag naar Barcelona. Vraag is dan wanneer Tim Krul op Schiphol landt, met een vlucht uit Newcastle.

23 augustus 2016 - 14:41
UsershyraDesktopajax_dataimages7561cdfa33e47d037b24c227b314d7e2_normal
Jasper Cillessen maakt best wat vlieguren boven Europa deze week. © Pro Shots

De te verwachten carrousel met doelmannen is in gang gezet omdat trainer Guardiola een meevoetballende keeper nodig heeft bij Manchester City. Bravo is dat en hij toonde bij de Catalaanse club aan over kwaliteiten te beschikken die horen bij een ouderwetse stopperspil. Voetballen dus. 

Het doorgaans goed geïnformeerde El Mundo Deportivo bracht het nieuws dat Jasper Cillessen meteen na de play-offs Champions League van Ajax doorreist naar Barcelona. De bedoeling is dat de tweevoudig Ajacied van het Jaar dan aan allerlei tests wordt onderworpen. Als er geen gebreken aan het licht komen, wordt de 27-jarige sluitpost vrijdag gepresenteerd. Het Spaanse Sport meldt terloops dat Cillessen alleen in de nationale beker gaat keepen, waar Bravo ook in de Champions League het doel verdedigde. Dat bericht is nog nergens anders bevestigd.

De derde in de carrousel zou heel goed Tim Krul kunnen zijn. De keeper zelf ziet een overgang naar Ajax wel zitten, volgens De Telegraaf. Daarvoor is met de Magpies een deal nodig, waarbij een deel van het hoge salaris van de international door de Engelsen wordt betaald. Of Ajax Krul na dit seizoen definitief over kan nemen, lijkt af te hangen van een eventuele promotie van Newcastle naar de Premier League.

Toch is het verstandig Krul in Amsterdam goed te checken en nauwkeurig te keuren. Een stevige knieblessure hield hem bijna tien maanden aan de kant en dat kan best een risico zijn. De goalie traint wel weer volop mee met Newcastle. Meevoetballen, een van de grootste kwaliteiten van Bravo en Cillessen, is niet Kruls sterkste kant. Aan de andere kant wordt de Hagenaar geroemd om zijn coachende kwaliteiten, zijn reflexen en zijn winnaarsmentaliteit. Dat is zeker van toegevoegde waarde voor de selectie van Peter Bosz. 

Toch maar even de vluchten checken tussen Newcastle en Amsterdam. Je weet maar nooit.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >