Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz zet niet in op meer verdedigen, wel op beter verdedigen

De start van het seizoen brengt altijd verbeteringen aan het licht. Bij Ajax is duidelijk waar de meeste ruimte voor verbetering ligt: in de achterste linie. Toch is Peter Bosz niet van plan extra zekerheid in te bouwen. Wel moet de uitvoering steeds beter.

15 augustus 2016 - 16:07
UsershyraDesktopajax_dataimages002f83dcf3bda14d258eec3c78fa0e6d_normal
Bosz is en blijft een man van aanvallend voetbal spelen. © Pro Shots

Als we kijken naar de eerste vier duels van Ajax onder Bosz, valt op dat nog niet eenmaal de nul is gehouden. Roda JC wist zelfs twee keer te scoren en dat kwam de ploeg duur te staan. Het zorgde voor twee dure verliespunten. En gespreksstof. Vooral dat.

“Nee, we gaan niet verdedigender spelen,” kondigt Bosz direct aan tijdens het persgesprek richting Ajax - FK Rostov. “We moeten wel beter verdedigen. We moeten stappen maken in de uitvoering. Je kunt gewoon een Ajax verwachten dat speelt om te winnen, met alles wat het in zich heeft.”

“Maar ik maak me wel een beetje zorgen. We stoppen er veel energie in het terugveroveren van de bal. We staan 'hoog', zoals iedereen weet. Dit betekent ook dat we ruimte weggeven, waardoor een tegenstander sneller op de keeper afloopt als het fout gaat.”

“We hebben veel op het verdedigen getraind, we hebben er ook veel over gesproken. Plus dat we beelden van wedstrijd doornemen. We proberen spelers beter te maken door die beelden te laten zien. Mijn conclusie? We geven niet eens zo gek veel kansen weg, maar het rendement bij de tegenstanders is hoog.”

Bedenk hier richting Ajax - Rostov even bij dat de Russen geen Roda JC zijn. “Rostov heeft het counteren tot kunst verheven. Dat is echt hun kwaliteit,” stipt Bosz aan. “Het is daarom van nog groter belang dat we voorin al goed verdedigen, met de middenvelders erachter. Dan hoeven de verdedigers slechts nog verdwaalde ballen op te pakken.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >