Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz zet Cillessen het liefst nog een tijdje onder de lat

De dingen kunnen deze dagen snel gaan. Maar toch is het tijd om de laatste stand van zaken over Jasper Cillessen te delen. Ja, er is belangstelling van FC Barcelona. Ja, Peter Bosz wil graag zijn beste spelers opstellen. Toch is het onduidelijk of Cillessen keept tegen Willem II en FK Rostov.

19 augustus 2016 - 15:37
UsershyraDesktopajax_dataimages3f37dad2e4cccccfcb8f6e5fb5ba92af_normal
Speculatie rond Cillessen, zit hij daarom niet lekker in zijn vel? © Pro Shots

Er stond vrijdag een persgesprek op het programma met Bosz. De insteek van dit moment is het stellen van vragen over de komende wedstrijd, maar zoals zo vaak bij Ajax spelen er zo veel randzaken dat de tijd grotendeels daardoor wordt opgeslokt.

Zo is er nu de situatie rondom Cillessen. De keeper staat in concrete belangstelling van Barcelona, maar Ajax heeft geen adequate vervanger in huis en er komt een zeer belangrijke wedstrijd naderbij. En dan is er als tussendoortje nog de thuiswedstrijd tegen Willem II.

Staat Cillessen zaterdag onder de lat? “Ik kan er nu nog geen antwoord op geven. Er staat straks nog een training op het programma en ik ga even rustig zitten met Jasper. Marc Overmars heeft gemeld dat er het een en ander speelt rondom Jasper. Zolang het niet definitief is, maakt Jasper deel uit van mijn groep.”

De overgang naar Spanje is dan misschien nog niet officieel rond, wie weet oefent Barcelona wel alvast pressie uit. Ajax kan wel willen dat Cillessen nog zeker twee wedstrijden op doel staat, maar valt zoiets ook goed in Camp Nou? Dat weten we niet. “Ik wil niet op zaken vooruitlopen,” stelt Bosz.

De trainer van Ajax stelt echter net zo goed dat hij Cillessen graag nog meeneemt naar Rusland. “Je wilt altijd de beste spelers tot je beschikking hebben en opstellen. Jasper is onomstreden. We komen als staf bij elkaar en daarna zit ik rustig met spelers, daar hou ik van, praten met zo'n jongen en dan een beslissing nemen.”

Een complicerende factor is ook nog eens dat Cillessen dit prille seizoen al twee belangrijke fouten maken. Tel hier bij op dat hij zelf aangaf niet lekker in zijn vel te zitten en er doemen vraagtekens op. Bosz: “Ja, we wisten voor de aftrap van Ajax - Rostov al wat er speelde. Ik vind het alleen erg moeilijk om dit met elkaar in verband te brengen. Vorig jaar kon Jasper wellicht naar Manchester United en toen keepte hij geweldig.”

“Jasper is een uitstekende keeper. Hij is niet voor niks eerste keus bij het Nederlands elftal en staat ook niet zomaar in de belangstelling van Barcelona. Ik hoop dat hij (nog even) blijft en ons helpt om de volgende ronde te halen. We gaan nu alleen wel een beetje voorbij aan de wedstrijd tegen Willem II, die wedstrijd kan hij ook helpen winnen.”

De kans dat Ajax besluit om Cillessen aan zijn contract te houden, is ook nog een optie. Maar wel een onwaarschijnlijke. Een transfer naar Barcelona ontzeg je iemand niet zomaar. Ook niet als er sprake is van een contract wat nog loopt tot 2018.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >