Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz wil ook Roda JC opsluiten rond de eigen zestien

Het is nog niet eens half augustus. We zijn pas net begonnen. Hoe kun je dan spreken over 'de hand van Peter Bosz'? Nou, eigenlijk niet. Totaal niet zelfs. En toch hoopt de trainer zaterdag bij Ajax - Roda JC precies hetzelfde spelbeeld te zien als tijdens Sparta-uit.

11 augustus 2016 - 15:55
UsershyraDesktopajax_dataimages78e3230d302981cf7706aecc5a20c587_normal
Uiteindelijk verwacht Bosz dat Ajax de duimschroeven aandraait. © Pro Shots

De Ajacieden hoefden op Het Kasteel slechts 36 keer de bal af te pakken, omdat-ie de rest van de wedstrijd zonder veel moeite kon worden rondgespeeld. Ook bijzonder is dat Ajax maar liefst 126 passes verstuurde in de laatste dertig meter van het veld. Vroeger was dit de bekende 'derde fase'.

Onder Frank de Boer ontbrak het wel eens aan activiteit in die derde fase, het eerste competitieduel met Bosz in de dug-out kende veel activiteit in de laatste dertig meter. We hebben er een analyse over geschreven, waaruit naar voren kwam dit deze statistiek een kenmerk was van Bosz bij 'zijn' Vitesse en met name in seizoen 2014/2015.

“Ik kende die statistiek nog niet, maar denk dat het heel logisch is. Iedereen kent onze manier van spelen: hoog druk zetten. En we speelden tegen een Sparta dat extreem inzakte. Dan kom je al snel in dat gebied te spelen,” analyseert Bosz voor Ajax Life. “Ik denk alleen nog niet dat dit Ajax zo ver is als wij toen met Vitesse, qua spelopvatting. Met precies begrijpen wat je moet doen.”

“Ik ben nog geen wedstrijd echt tevreden geweest over ons spel, maar de intentie van hoe we willen spelen is wel duidelijk. Dat zag je ook al tijdens onze wedstrijden in de voorbereiding. Of we Roda JC ook zo ver terug weten te duwen? Ik denk het eerlijk gezegd wel, uiteindelijk. Of ze nou willen of niet. Mijn ervaring is dat het uiteindelijk lukt om ploegen terug te dringen.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >