Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz: ‘Tevreden met resultaat, ontevreden over slordig spel’

Hoewel zijn spelers de afgelopen drie dagen al op het 3-5-2-systeem hadden getraind, leek het spel van Ajax in de eerste helft nergens op. Dat constateerde ook een realistische Peter Bosz na afloop van de matige thriller tegen PAOK. “We zijn hier gekomen om door te gaan en dat hebben we gedaan.”

03 augustus 2016 - 23:12
UsershyraDesktopajax_dataimagescd7a71f85d708cb2ae52a0900d623387_normal
Peter Bosz zag - op het resultaat na – veel dingen fout gaan in Thessaloniki © Pro Shots

“Ik vond ons eerlijk gezegd slecht, terwijl dat eigenlijk niet nodig was,” verkondigde hij tegenover de camera van Ziggo Sport. “Doordat we met drie man achterop stonden, kregen we veel ruimte om op te bouwen. Dat gebeurde alleen in een tempo dat jij en ik nog hadden kunnen volhouden. Dat was niet goed.”

Omdat Ajax te traag speelde konden de spelers de vrije man niet vinden. “Doe je dat wel dan had ik het gevoel dat we deze ploeg kapot konden spelen. Het tegendeel bleek waar. Je weet dat ze op de counter loerden en daar erg goed in zijn. We mochten van geluk spreken dat ze er in de eerste helft geen tweede bij prikten.”

Bosz bleef ook na de rust volharden en paste zijn tactische formatie ondanks de dramatisch slechte eerste helft niet aan. “Nee. Ik had het idee dat we goed stonden. Het doelpunt kwam uit een corner. Dat had niets met het systeem te maken.”

“Ik kijk als trainer alleen of we grip hebben en dat hadden we,” vervolgt hij. "Het was niet zo dat ze ons constant achter de bal aan lieten lopen. Dit had gewoon met slordigheid van ons te maken. Iedere speler heeft een betere techniek om een bal goed in te spelen en het tempo hoger te houden dan we vanavond deden.”

Internationaal
Wie denkt dat het spelen in een 3-5-2-formatie na vanavond verleden tijd is komt bedrogen uit. Bosz liet al eerder weten dat hij met Ajax meerdere systemen wil kunnen spelen en die woorden herhaalde hij na de eerste Europese zege van dit seizoen. “Zeker internationaal moet Ajax meerdere systemen kunnen spelen. Dit was geen slechte ploeg waar we tegen speelden, alhoewel zij er vandaag ook niet al te best uit zagen. Zij hadden moeite met ons systeem, omdat ze zelf gewend zijn 4-3-3 te spelen of tegen ploegen te spelen die 4-3-3 spelen.”

Hoewel Bosz bij Ajax aan het bouwen is, telt in de aanlooproute richting groepsfase Champions League alleen het resultaat. “We zijn hier gekomen om door te gaan en dat gaan we. Het was zeker niet mooi. Af en toe moesten de spelers samen knokken. Dat hebben de jongens wel met z’n allen gedaan en daardoor zitten we nu in de volgende ronde.”

Aanstaande vrijdag hoort Ajax welke club de laatste horde richting de groepsfase van het miljoenbal vormt. De tegenstander komt uit het volgende rijtje mogelijke opponenten: AS Roma, Steaua Boekarest, FC Rostov, AS Monaco of Young Boys.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >