Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz is duidelijk: 'Dit gelijkspel voelt als een nederlaag'

Dat Peter Bosz een goede spreker is, wisten we al. De Ajaxtrainer laat qua boodschap ook niets aan duidelijkheid te wensen over. "We moeten thuis van Roda JC winnen," stelt hij na het 2-2-gelijkspel.

14 augustus 2016 - 09:00
UsershyraDesktopajax_dataimages330a99acb29187f2e6dac78496a0a558_normal
Het lijkt er tenminste op dat Bosz dezelfde wedstrijd ziet als veel fans. © Sjoerd Tullenaar

In de rust was Bosz ook al duidelijk geweest naar zijn spelersgroep toe. Die derde treffer moest snel gemaakt worden, om zo de wedstrijd in het slot te gooien. Maar de trainer zag zijn ploeg steeds meer achteruitlopen in de tweede helft, met de haast onvermijdelijke 2-2 tot gevolg.

En dus was Bosz na het duel wederom duidelijk, stelde onomwonden vast dat een ploeg als Ajax thuis niet twee tegentreffers mag incasseren tegen een ploeg als Roda JC, en dat het gelijkspel, dat als een nederlaag voelde, geheel aan Ajax zelf te wijten was.

“In de eerste helft was het tempo veel te laag, veel te veel ballen gingen breed en terug. We moeten veel meer vooruit spelen, de tegenstander daarmee onder druk zetten. Daardoor dwing je ook meer kansen af en kun je in de tweede helft het verschil maken. Dat moet beter. Dat is niet raar; we zijn nu vijf, zes weken bezig. Het gaat zeker lukken, maar nu was het niet goed genoeg. Anders speel je niet gelijk thuis tegen Roda JC.”

Bosz noemde de twee treffers van Kasper Dolberg 'uitstekend', maar de momenten van de Deen waren niet voldoende om de drie punten veilig te stellen. Dolberg werd na een uur ook gewisseld voor Bertrand Traoré, die volgens Bosz minuten moest maken met het oog op Rostov. "Hij heeft vrijdag voor het eerst meegetraind, hij moet wennen aan zijn teamgenoten. Dat moet nu wat versneld gebeuren."

Traoré kon ook het verschil nog niet maken. En dus werd het 2-2. Zoals Bosz het helder verwoordt, is het een 'gelijkspel dat voelt als een nederlaag'. "We hebben dit geheel aan onszelf te wijten."

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >