Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz is blij: 'Ik hoef Traoré niet naar Ajax te duwen'

Ajax is vrijwel rond met een nieuwe spits. Hij luistert naar de naam Bertrand Traoré. Het gaat om versterking op huurbasis en dan luidt de vraag toch altijd: hoe enthousiast is iemand dan om het Ajaxshirt aan te trekken? Nou, volgens Peter Bosz hoeven we ons daar geen zorgen om te maken.

11 augustus 2016 - 13:29
UsershyraDesktopajax_dataimages16122ef91eb3a15745d9d45acd8b73ef_normal
Traoré en Bosz lijken het prima met elkaar te kunnen vinden. © Pro Shots

Traoré stond al langer bovenaan het lijstje van Ajax en het lijkt er zowaar eens op dat de gewenste kandidaat om iemand te vervangen ook inderdaad naar Amsterdam komt. Bosz benadrukt dat de komst van de Burkinees nog niet officieel is, maar hij geeft wel vast hoog op over de spits.

“We waren met Vitesse in Abu Dhabi toen Bertrand voor het eerst met ons meetrainde. Nu ben ik al twintig jaar coach en laat ik me niet zo snel verrassen, maar van die training hebben we naderhand de video eens goed teruggekeken. Traoré verraste me in de dingen die hij deed, met de oplossingen die hij vond,” aldus Bosz tijdens zijn persgeprek richting het thuisduel van zaterdag met Roda JC.

“Ik ben weinig spelers tegengekomen die zo compleet zijn als Bertrand. Hij begon als vleugelspits, maar ik zag al snel: hij kan wel eens centrumspits worden. Daar volgde nog een flinke discussie over met Chelsea, want zij zagen dat niet zo. Maar ik werkte bij Vitesse dagelijks met hem en het ging uitstekend. Daarom denk ik ook dat hij geschikt is voor Ajax.”

Bosz is zelfs zo onder de indruk van Traoré dat hij hem in de winterstop bij Maccabi Tel Aviv probeerde in te lijven, maar dat bleek een kansloze poging. Chelsea beslist immers mee over het sportieve plaatje van zijn spits en de eredivisie staat er blijkbaar beter op dan de Israëlische liga.

Dat een speler geschikt lijkt voor Ajax wil nog niet meteen zeggen dat hij ook in de Amsterdam Arena valt te bewonderen, zeker niet als de gewenste kandidaat onder contract staat bij Chelsea. Vandaar dat wij van Ajax Life ons afvragen: heeft Bosz een poging moeten ondernemen om Traoré te overtuigen?

Bosz: “Bertrand speelde laatst met Chelsea een toernooi in Los Angeles. Toen heb ik hem gebeld. En ik merkte gelijk dat hij Ajax een heel serieuze club vond. Er waren ook clubs uit de Premier League die hem graag wilden hebben, maar hij zei niet van: ik wil niet naar Nederland, ik wil niet naar Ajax. Integendeel! Achter de schermen zijn we daar toen mee aan de aan de slag gegaan.”

“We hadden zo'n goed gesprek met elkaar dat ik daarna gelijk Marc Overmars weer op de hoogte heb gebracht. Ik had hem eerder al gevraagd of Ajax iets voor hem is. Ik vind het zeker belangrijk dat een speler zelf gemotiveerd is om bij Ajax te komen spelen. Als je hem moet duwen, zou ik het niet goed vinden.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >