Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz erkent problemen Ajax bij spelhervattingen

Als iets niet goed gaat, begint het met constateren. Als je de tegengoals van Ajax bekijkt, ontdek je snel een patroon. Bijna allemaal kwamen ze tot dusver voort uit standaardsituaties. Dan is het fijn om te horen dat dit Peter Bosz ook opvalt. En dat de trainer het tijd vindt voor verbetering.

17 augustus 2016 - 14:47
UsershyraDesktopajax_dataimagesb34f9a547ce89a47e6bd6d6df14744fe_normal
De verdediging dekt nu vanuit zone in plaats van man op man. © Pro Shots

Het gaat een beetje ver om de treffer van FK Rostov aan een verdedigingsfout te wijten, maar weer kreeg Ajax een doelpunt om de oren uit een dood spelmoment. Dat gebeurde ook al in het uitduel met PAOK Saloniki. En bij Sparta. En tegen Roda JC.

“Of het een dingetje is? Het is een feit, wij constateren dat ook,” reageert Bosz op een vraag van Ajax Life. “Dit was natuurlijk een andere hervatting dan een corner of vrije trap, maar het heeft absoluut onze aandacht.”

“We maken eerst onze eigen analyse en laten dan de beelden zien aan de jongens om ermee aan de slag te gaan op het trainingsveld. Rostov heeft drie spelers binnen de ploeg die langer zijn dan 1.90 meter, al bleef eentje gelukkig veel achterin staan. Er is wel degelijk op getraind, bij corners en vrije trappen stonden we beter.”

Joël Veltman merkt op dat er inderdaad aandacht aan is geschonken tijdens de voorbereiding, maar toch kon hij niet voorkomen dat Rostov een keer gevaarlijk op doel kopte. “We wisten dat nummer 11 bij de tweede paal begon en naar voren zou lopen. Maar ik werd geblokt. Gelukkig ging die bal er niet in.”

“We hadden mandekking, nu verdedigen we meer vanuit de zone. Als ik speel, geef ik het meestal aan. Davy en Neno nemen die taak soms ook op zich. Maar ik kan niet alles verklappen,” deelt de verdediger met Ajax Life. “Het is wel iets wat we als team moeten doen. Als er eentje verzaakt...”

“We hebben tegen Roda gezien welke gevolgen het kan hebben als je niet goed staat. Er stonden veel mensen vrij bij de tweede paal. Dan kun je wel in je zone staan, maar moet je opschuiven hun kant op. De zonedekking is echt een verandering. We moeten goede afspraken maken, maar ook blijven communiceren en 'open staan'. Goed kijken wat er in je rug gebeurt. Er kleven risico's aan, maar als je het goed uitvoert, maak je het de aanvallers zwaar.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >