Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bevestiging, officieel, alles: Traoré op huurbasis naar Ajax

Geen zorgen, alles is in kannen en kruiken: Bertrand Traoré verruilt Chelsea op huurbasis voor Ajax. Zowel de club uit Londen als Ajax zelf bevestigt het nieuws. De spits zette vrijdag zijn handtekening onder een contract tot het einde van het seizoen.

12 augustus 2016 - 15:29
UsershyraDesktopajax_dataimagesa493676bf4008943418ce971c0ef8cab_normal
Traoré juicht de rest van het seizoen voor Ajax. © Pro Shots

Met de komst van de twintigjarige Traoré heeft Ajax de spits binnen die bovenaan het lijstje stond. Er wordt dus een keer geen afdankertje gehuurd, maar een topkandidaat. Dat schept meteen een heleboel verwachtingen en laten we hopen dat de Burkinees deze kan waarmaken.

Het lukte Marc Overmars om een deal te sluiten met Chelsea, maar laten we ook de rol van Peter Bosz niet vergeten. De trainer werkte bij Vitesse al samen met de aanvaller en belde hem deze zomer diverse keren, om te polsen hoe enthousiast hoe was over een verhuizing naar Amsterdam.

Traoré bleek daar wel zin in te hebben en dus kon de 'minutieuze operatie' achter de schermen een volgende fase ingaan. Die operatie is inmiddels afgerond, want er is een contract opgesteld en hier staan zelfs handtekeningen onder.

Daarmee is de deal officieel. De huurconstructie met Ajax maakt voor Traoré deel uit van een contractverlenging bij Chelsea. Hij ligt nu tot medio 2019 vast, waarvan hij het eerste jaar in Amsterdamse dienst speelt. Kijk niet gek op als Traoré rugnummer 9 gaat dragen.

Tot slot: het nodige papierwerk is alvast in orde gemaakt, zodat Ajax zijn droomspits dinsdag kan opstellen tegen FK Rostov.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >