Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax vangt tussen 13 en 15 miljoen euro voor Cillessen

Hoewel nog niet alle papieren zijn getekend, heeft FC Barcelona de komst van Jasper Cillessen toch maar alvast bevestigd. Het persbericht van Ajax volgt dan later. Zo gaat dat wel vaker. We weten alvast dat Cillessen een contract tekent voor vijf seizoenen en minimaal 13 miljoen euro oplevert.

25 augustus 2016 - 13:36
UsershyraDesktopajax_dataimages9e6990770b311803ceb6301b7544dea0_normal
Dat Rostov-uit dan je laatste wedstrijd voor Ajax is... © Pro Shots

De verrassing was er sowieso wel af rondom de overstap van Cillessen, die in eerste instantie tweede keeper zal worden achter Marc-André ter Stegen. De keeper van Ajax en Oranje speelde tegen FK Rostov (4-1) zijn laatste wedstrijd voor de Nederlandse recordkampioen.

Cillessen nam vrijwel direct na de wedstrijd in de kleedkamer afscheid van zijn ploeggenoten en vertrok per privévliegtuig naar Spanje, om in de Catalaanse hoofdstad te worden gekeurd en gepresenteerd. De geboren Groesbeker tekent een contract voor vijf seizoenen.

Barcelona vindt het geen probleem om details van de deal met Ajax te openbaren en dus weten we dat Ajax in ieder geval 13 miljoen euro opstrijkt voor het afstaan van zijn sluitpost. Als Cillessen daadwerkelijk aan spelen toekomt, ligt er een extraatje van 2 miljoen euro in het verschiet.

De 27-jarige Cillessen kwam in de zomer van 2011 naar Ajax, om deels de leegte op te vullen die Maarten Stekelenburg achterliet. De keeper kwam over van NEC en stond in totaal drie keer met de schaal in zijn handen.

Wellicht ook nog leuk om te weten: de afkoopsom van het contract van Cillessen is bepaald op 60 miljoen euro.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >