Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax stelt huurling Krul voor als vervanger Cillessen

De ene keeper gaat, de andere komt. Het uitzwaaien van Jasper Cillessen was amper voltooid of Tim Krul meldde zich donderdag in de Amsterdam Arena, om zich voor een seizoen aan Ajax te verbinden. Krul is bijna hersteld van een zware knieblessure en meldt zich in september onder de lat.

25 augustus 2016 - 21:50
UsershyraDesktopajax_dataimagesc26907c0f65c879b1f41b48672f11262_normal
Krul hoopt kort na de interlandperiode te debuteren voor Ajax. © Pro Shots

De 28-jarige Krul komt over van Newcastle United, dat vorig seizoen degradeerde en nu dus uitkomt op het tweede niveau van Engeland. Bijna had de doelman bij Ajax ook de sprong naar de Champions League gemaakt, maar dat extraatje werd in Rostov verpest en doet niet meer ter zake.

“Het was een grote teleurstelling, maar je moet door. Het is niet gemakkelijk te accepteren, want iedereen wil in de Champions League spelen, maar de Europa League is ook een mooie competitie,” reageert Krul via het digitale thuis van Ajax.

Krul is niet direct inzetbaar. De doelman raakte in oktober 2015 zwaar geblesseerd aan zijn knie, maar is inmiddels bijna volledig hersteld. De keeper is al medisch fit verklaard, maar mist dan nog altijd wedstrijdritme. Hoe dit precies is opgelost met de keuring, durven we niet te zeggen.

Dat wedstrijdritme is voor Krul overigens zo belangrijk dat we hem waarschijnlijk eerst bij Jong Ajax in actie zien. “Tegen Go Ahead Eagles keep ik nog niet, dat wordt pas na de interlandperiode. We zullen het per dag bekijken,” aldus de opvolger van Cillessen.

Cillessen keepte woensdag, tegen FK Rostov (4-1), zijn laatste wedstrijd als Ajacied en vertrok daarna naar Barcelona, om zijn transfer naar de plaatselijke FC af te ronden. Dat is inmiddels gebeurd, Cillessen ondertekende een contract voor vijf seizoenen.

 

Trots om het komende seizoen onder de lat te staan bij deze fantastisch club! #Ajax

Een video die is geplaatst door Tim Krul (@timkrulofficial) op

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >