Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax schrikt van poging Barcelona om Cillessen weg te kapen

Heeft Jasper Cillessen zijn laatste wedstrijd voor Ajax gespeeld? Dat is een vraag die actueel is geworden, nu FC Barcelona zich heeft gemeld voor de doelman. Er staan diverse keepers op het punt van club te wisselen en Cillessen is kandidaat om mee te draaien. De timing had beter gekund.

19 augustus 2016 - 10:22
UsershyraDesktopajax_dataimagesad3a3628c7bf6194ae003672776c0912_normal
Wie had gedacht dat Cillessen nog eens naar Barcelona zou trekken? © Pro Shots

Het zijn belangrijke weken voor Ajax. Niet alleen omdat Peter Bosz bezig is om op z'n minst de selectie naar zijn hand te zetten, ook omdat kwalificatie voor de Champions League moet worden afgedwongen. Cillessen speelt in die kwalificatie als eerste doelman een belangrijke rol.

Hoewel Cillessen aangaf niet lekker in zijn vel te zitten en al twee keer opzichtig in de fout ging, is en blijft hij bij Ajax de onbetwiste nummer een. De interesse van Barcelona komt niet zomaar uit de lucht vallen. Maar die belangstelling is wel concreet geworden, melden El Mundo Deportivo en De Telegraaf.

Barcelona raakt waarschijnlijk Claudio Bravo kwijt aan Manchester City en heeft een opvolger nodig. De keuze is gevallen op Cillessen. Er ligt zelfs al een bod van de Catalanen bij Ajax, maar Marc Overmars gaat niet meteen akkoord. De chef-transferzaken hoopt dat Cillessen tijdens de return met FK Rostov gewoon onder de lat staat en verlangt ook meer geld van Barcelona.

Naar verluidt bedraagt het bod van Barcelona zo'n 12 miljoen euro. Zo'n pak geld is leuk, maar het lijkt vervolgens geen kwestie van Diederik Boer of Andre Onana doorschuiven. Sterker nog, als je het zo hoort, zijn beide doelmannen geen kandidaten om de 27-jarige Cillessen definitief op te volgen. Als Ajax snel een aankoop doet, kan die niet voor Rostov-uit worden aangemeld bij de Uefa.

Het wordt interessant om te volgen wie er bij Ajax wel in beeld is om het stokje over te nemen van Cillessen. Hopelijk is er vorig jaar het een en ander voorbereid. De kans was toen aanwezig dat Cillessen naar het Manchester United van Louis van Gaal trok, maar die kar kwam uiteindelijk niet in beweging omdat David de Gea op Old Trafford bleef.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >