Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Westermann verbindt zich voor twee jaar aan Ajax

Hij stond al op de selectiefoto, nu is het ook officieel: Heiko Westermann is Ajacied. De verdediger komt over van Real Betis Sevilla en tekent een contract voor twee seizoenen. De 32-jarige routinier brengt de nodige ervaring met zich mee en dat denkt Ajax goed te kunnen gebruiken.

14 juli 2016 - 14:32
UsershyraDesktopajax_dataimages0765c180400a6b55bb2f3d81e0065b8e_normal
Ajax haalt met Westermann vooral veel ervaring in huis. © Pro Shots

De spoeling werd achterin vrij dun door het vertrek van Mike van der Hoorn, vooral omdat enkele centrale verdedigers ook het alternatief vormen als er iets met de backs aan de hand is. Er was een extra kracht gewenst achterin en toen Ajax vernam dat Westermann een transfervrije status kreeg, werd er snel gehandeld.

De Duitser – voormalig international zelfs, hij kwam 27 keer uit voor die Mannschaft – kon ook terug naar de Bundesliga, maar koos voor een avontuur in Amsterdam. Het spelen van Champions League klinkt aantrekkelijk, al moet Ajax nog wel een zware voorronde zien te overleven.

Westermann beschikte bij Real Betis over een doorlopend contract, maar de club had het na een teleurstellend seizoen wel gehad met de verdediger. Voor de centrale man achterin was het na tien seizoenen Bundesliga zijn eerste buitenlandse avontuur. Westermann diende in eigen land Arminia Bielefeld, Schalke 04 en Hamburger SV.

Met HSV streed Westermann de laatste jaren tegen degradatie. Door supporters van de gevallen topclub uit Hamburg werd hij aangemerkt als een van de zondebokken, wat weer niet helemaal lekker viel bij de speler zelf.

Aan zijn instelling lag dat trouwens niet; Westermann staat te boek als keiharde werker. En als het moet, kan hij op verschillende posities spelen. Een rode kaart pakte hij in de Bundesliga nimmer, maar in de Primera Division vorig seizoen wel prompt twee keer.

Ander dingetje: Westermann is bijzonder kopsterk en weet een corner geregeld te promoveren tot doelpunt. Hij is zo'n beetje ieder seizoen wel goed voor een doelpuntje of drie.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >