Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Uitslag poll: Fans tussen hoop en vrees rond clash met PAOK

Het seizoen gaat beginnen! Maar is Ajax er klaar voor? Dat is de grote vraag. En die vraag legden we voor aan de bezoekers van onze website. De resultaten van de poll laten een wisselend resultaat zien. Aan de ene kant is er vertrouwen, aan de andere kant leeft er ook angst.

25 juli 2016 - 11:00
UsershyraDesktopajax_dataimages5f4f7b5695c9a3ce1728f4eabaeb9a29_normal
Suarez hield Ajax vorige keer aan de goede kant van de score. © Pro Shots

Van de vijf mogelijke tegenstanders behoorde PAOK Saloniki tot de favorieten, maar nu het eenmaal zo ver is, maken we toch een beetje pas op de plaats. Wellicht komt dit door de tegenvallende resultaten in de voorbereiding.

Peter Bosz slaagde er met Ajax slechts in om een wedstrijdje te winnen, nota bene van een Franse derdeklasser. Dus ja, is er vertrouwen in een goede afloop tegen de Grieken? Hmm, mwah. Ja en nee. Dit blijkt na het analyseren van de resultaten op basis van 2801 stemmen van bezoekers van Ajaxlife.nl.

De grootste groep, bestaande uit 40 procent, denkt dat de noot PAOK te kraken valt, net als vorige keer. Dat ging anno 2010 trouwens verre van gemakkelijk. Thuis werd het 1-1, uit werd Ajax onder de voet gelopen en was het een wonder dat er 3-3 op het scorebord verscheen. 22 procent van onze bezoekers is die avond nog niet vergeten en vreest dat de Ajacieden nu wel kopje onder gaan in Toumba.

We hebben sinds die maffe avond in Thessaloniki heel wat meegemaakt met Ajax en tegen de kleintjes liep het nog wel eens fout af. Zo'n 31 procent van de stemmers vreest dat PAOK in het rijtje komt van Steaua Boekarest, Rapid Wien en Molde FK. We gaan verder niet uitleggen waar dat rijtje voor staat.

Ondanks vervelende ervaringen in het recente verleden is er nog altijd ongeveer 7 procent vol vertrouwen. Appeltje, eitje! Laten we het hopen!

Stem vooral ook op de verse poll!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >