Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

TV-tip: Laatste twee oefenpotjes Ajax live te zien

Ajax speelt vandaag de laatste twee oefenwedstrijden van de voorbereiding. De ploeg van Peter Bosz neemt het om 15.00 uur op tegen AS Béziers, vijf uurtjes later (20.00 uur) staat er een duel op het programma met een tegenstander van formaat: Olympique Marseille.

20 juli 2016 - 12:09
UsershyraDesktopajax_dataimages7b3d46a453143acc4ea07cebd5b3edb2_normal
Schöne en Younes blijven licht geblesseerd achter in Amsterdam. © Pro Shots

Het middagpotje is live te zien op ajax.nl, de avondwedstrijd is dan weer te volgen via Fox Sports. Het kan zijn dat je even een accountje moet aanmaken om toegang te krijgen tot Ajax TV, maar je hoeft er in ieder geval niet voor te betalen. Dat scheelt alvast weer! 

Ajax kan vandaag wel een succesje gebruiken. Bosz wacht nog altijd op zijn eerste zege bij Ajax. De opvolger van Frank de Boer staat na vier oefenwedstrijden op één schamel gelijkspelletje tegen AFC en drie nederlagen tegen FC Liefering, AA Gent en Krylja Sovetov Samara.

Met over een kleine week PAOK Saloniki in het verschiet zou het lekker zijn als Ajax wat vertrouwen tankt tegen de Franse ploegen. Ondanks dat de tijd begint te dringen en zowel spelers als supporters al ongeduldig worden, ziet Bosz deze laatste potjes niet als generale repetitie.

“Ik snap dat het publiek het misschien wel als generale ziet, maar ik zie dat niet zo. Wij hebben tijd nodig om alles op de rit te krijgen. Dat lukt niet in één week en ook niet in twee of drie. Iedere wedstrijd in de voorbereiding is belangrijk, deze laatste ook. Maar de trainingen zijn net zo belangrijk, omdat ik daarin mijn ideeën op de jongens kan overbrengen.”

Lasse Schöne en Amin Younes zullen in ieder geval niet in actie komen. Beide spelers bleven achter in Amsterdam met lichte blessures. Voor de rest zal Bosz in de oefenwedstrijden van vandaag terugvallen op de basis van zijn voorganger Frank de Boer.

Mocht je niet kunnen inschakelen op ajax.nl en Fox Sports dan kan je de wedstrijd uiteraard ook volgen via ons Twitter-account.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >