Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ontbreken Serero bij eerste elftal geen keuze van Bosz

We weten nu waarom Thulani Serero compleet buiten beeld is geraakt. Hij maakt geen deel meer uit van de A-selectie. En dat is niet de keuze van Peter Bosz, maar van de voetballeiding bij Ajax. Deze uitleg gaf de trainer tijdens het persmoment in aanloop naar Ajax - PAOK Saloniki.

25 juli 2016 - 17:01
UsershyraDesktopajax_dataimages96f2f8c5c5e38e0996ce864f8d426846_normal
Het lijkt er voorlopig niet op dat we Serero in actie zien. © Pro Shots

Met blessures en schorsingen onder de middenvelders is Serero een prima vervanger, zou je denken. De Zuid-Afrikaan speelt al sinds de zomer van 2011 bij Ajax en stond aan de aftrap van de laatste wedstrijd van vorig seizoen, maar is nu compleet buiten beeld geraakt.

“Hij maakt geen deel uit van de A-selectie,” reageert Bosz op een vraag van Ajax Life. “Ik heb aan het begin van het seizoen een lijst met spelers gekregen en zijn naam ontbrak. Thulani zit nu bij Jong Ajax. Het is niet mijn beslissing geweest, ik kan die vraag als trainer niet beantwoorden.”

Het was al duidelijk dat er iets speelde rond Serero. Hij moest namelijk rugnummer 25 inleveren. We vinden dit nummer nu terug op de rug van Kasper Dolberg. Het gebeurt bij Ajax zelden dat spelers hun rugnummer kwijtraken, maar het overkomt nu dus Serero.

We hebben geprobeerd contact te zoeken met de zaakwaarnemer van de 26-jarige Serero, maar die bleek onbereikbaar. Het hele probleem zou namelijk wel eens kunnen schuilen in het feit dat hij een contract heeft tot medio 2017. Ajax stelt zich dan als volgt op: bijtekenen of bankzitten.

Het lijkt erop dat Serero nu kan kiezen tussen zijn contact verlengen of een jaartje full Boilesen, wat niet veel meer inhoudt dat meetrainen bij Jong Ajax en verder nooit in actie komen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >