Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Na princiepsakkoord nu definitief: Van Rhijn naar Brugge

Die Belgen verzinnen altijd mooie dingen. Het ging dit keer om een princiepsakkord tussen Club Brugge en Ajax, maar inmiddels is het al definitief. Ricardo van Rhijn vertrekt bij Ajax. De rechtsback was al een tijdje uit beeld geraakt.

20 juli 2016 - 16:02
UsershyraDesktopajax_dataimages7f6b2220f664aaf30cb743c816f57b01_normal
Succes in Brugge, Ricardo! © Pro Shots

Het is ook geen verrassing dat Van Rhijn nu definitief de deur achter zich dichttrekt. Hij kreeg in de diverse oefenpotjes al geen speeltijd meer. Dit om geen risico's te nemen met het oog op zijn aanstaande vertrek. Een goede keuze, zo blijkt. Alles is nu officieel.

Van Rhijn tekent bij Blauw Zwart een contract voor drie seizoenen en hoopt op de route-Denswil. Stefano Denswil was bij Ajax net zo goed op het tweede plan geraakt, om vervolgens naar België te verkassen en kampioen te worden. De moeilijke start van Denswil slaat de opvolger van Thomas Meunier waarschijnlijk liever over.

Kenny Tete slaagde er vorig seizoen in Van Rhijn uit de basis te spelen en sindsdien vernamen we weinig meer van de nummer 2, die zelfs nog een tijdje international was. De instelling van Van Rhijn valt te prijzen. Hij zeurde nooit, wilde alleen maar harder werken als het tegenzat en uitte geen onvertogen woord over Ajax.

De 25-jarige Van Rhijn had nog een contract tot medio 2018, maar Ajax laat hem voor een zacht prijsje gaan plus een percentage (15 procent) bij een toekomstige transfer. Berichten uit België dat het jeugdproduct van De Toekomst salaris inlevert kunnen we prima plaatsen, het komt over als Van Rhijn ten voeten uit.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >