Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Moisander verruilt Sampdoria alweer voor Werder Bremen

De ene speler blijf je na zijn vertrek op de voet volgen, de ander verdwijnt in de anonimiteit. Niklas Moisander valt in die tweede categorie, maar hij is deze dagen weer even in het nieuws. De verdediger maakt deze zomer een transfer van Sampdoria naar Werder Bremen.

09 juli 2016 - 13:10
UsershyraDesktopajax_dataimages9eee421d17efa66748e92806283eb6dc_normal
Moisander werd met Ajax twee keer landskampioen. © Pro Shots

Het is amper een maand of veertien geleden dat Moisander nog aanvoerder van Ajax was, al groeide de opvolger van Jan Vertonghen bij de supporters nooit uit tot populaire speler. Misschien dat we ons daarom wel niet meer zo druk maakten om de prestaties van de Fin.

De nu dertigjarige Moisander speelde afgelopen seizoen negentien wedstrijden voor Sampdoria, dat maar net aan behouden bleef voor de Serie A. In de belangrijke laatste fase werd op de oud-speler van Ajax geen beroep meer gedaan.

Misschien was dit wel een voorbode voor een aanstaande transfer. Moisander verruilt het ene rechterrijtje nu voor het andere, namelijk in de Bundesliga. Werder Bremen redde ook maar ternauwernood het vege lijf en kan wel wat versterking gebruiken. Die versterking hoopt het aan boord te hebben met Moisander, die zo'n 2 miljoen euro waard blijkt.

Als Moisander door de medische keuring komt en een contract ondertekent voor drie seizoenen, treedt hij in de voetsporen van onder meer landgenoot Petri Pasanen. Pasanen vertrok bij Ajax om aan de slag te gaan bij Werder. Ook spits Marcus Rosenberg droeg het groene shirt van Werder. 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >