Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Galatasaray legt Sneijder na gele kaarten torenhoge boete op

Hmm, het lijkt erop dat Galatasaray een beetje de weg kwijt is. Niet alleen is het op bestuurlijk, financieel en sportief vlak chaos, er worden ook gekke beslissingen genomen. Wesley Sneijder krijgt een boete van zo'n 2 miljoen euro vanwege elf gele kaarten.

05 juli 2016 - 10:36
UsershyraDesktopajax_dataimagesce56be1dd9db0d9dff6d1cfd5888fb86_normal
Die zeven gele kaarten worden voor Sneijder een dure grap. © Pro Shots
Er valt best wat voor te zeggen dat Sneijder in de ogen van zijn club te vaak op de bon werd geslingerd. Elf keer dus maar liefst, verspreid over 24 wedstrijden. En in de strijd om de Supercup liep de 32-jarige middenvelder ook tegen een bekeuring aan.
 
Omgerekend komt die boete dus neer op 181.000 euro per gele kaart. Als de gemiddelde amateur op zaterdag op veld C op de bon wordt geslingerd, moet hij 15 euro aftikken bij de KNVB. Galatasaray houdt het er op zijn beurt op dat Sneijder de club in diskrediet heeft gebracht.
 
Sneijders zaakwaarnemer Guido Albers vermoedt dat er meer speelt. “Galatasaray treitert Wesley weg, enkel en alleen om zijn transfersom van 7,5 miljoen euro te kunnen innen,” reageert Albers tegenover De Telegraaf. Sneijder verlengde afgelopen seizoen zijn contract tot medio 2018 en is niet van plan om te verkassen.
 
Hoe het nu verder moet, is de grote vraag. Er is een advocaat ingeschakeld en die gaat de Turkse bond en de Fifpro – een soort vakbond voor voetballers – om opheldering vragen. De relatie tussen Galatasaray en Sneijder, die de straf weigert te accepteren, wordt er zo natuurlijk niet beter op.
 
Overigens staat Jan Olde Riekerink ook volgend seizoen voor de groep. Olde Riekerink mocht als trainer het seizoen afmaken en deed dat zo goed – hij leidde de club naar bekerwinst – dat het bestuur erop vertrouwt dat hij komend seizoen iets moois kan neerzetten.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >