Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Everton verkiest Koemans plan A en B boven De Boer

Het hoge woord is eruit: na een tijdje onderhandelen en het aanbieden van een dik, dik, dik salaris is Ronald Koeman de nieuwe trainer van Everton. Frank de Boer was ook in de running om trainer van The Toffees te worden, maar de keuze is op Koeman (53) gevallen.

14 juni 2016 - 10:28
UsershyraDesktopajax_dataimages3ab770a0cd8232dd09b66d65be044018_normal
De Boers plan A was Koeman wel eens te machtig. © Pro Shots

De aanstelling van Koeman doet niet alleen in Nederland, maar vooral in Engeland stof opwaaien. Koeman was sinds de zomer van 2014 trainer van Southampton en zag in de tussentijd veel spelers vertrekken. Nu knijpt hij er zelf tussenuit en dat zet kwaad bloed bij de fans.

Koeman uitte zijn teleurstelling als er weer een topper vertrok en hield recent nog diverse spelers aan lopende contracten, omdat er een nieuw team wordt opgebouwd. Maar toen kwam er een trein voorbij richting Liverpool en sprong Sneeuwvlokje aan boord.

Everton beloofde Koeman naast een riant salaris ook een ongekend budget om zaken te doen op de transfermarkt. De club eindigde vorig seizoen in het rechterrijtje en dat is Everton-onwaardig, vindt ook de Iraanse investeerder Farhad Moshiri. Geld is het probleem niet meer op Goodison Park.

Koeman mag dat geld nu gaan uitgeven. Zijn ervaring in de Premier League gaf misschien wel de doorslag ten opzichte van De Boer, al kan het ook nog zomaar zijn dat Frank komend seizoen niet actief is als trainer en geniet van een sabbatjaar. Dat weten we over een tijdje pas.

De Boer en Koeman waren in Nederland wel eens verwikkeld in een titelrace, waarbij ook verbaal een beetje strijd werd uitgevochten. Zo viel het Koeman in zijn tijd bij Feyenoord op dat Ajax geen plan B leek te hebben en altijd hetzelfde spelletje speelde, wat De Boer op zijn beurt weer als 'lulkoek' bestempelde.

“Wat is het plan van Feyenoord dan? Alles naar Pellè toe. Wij doen het op een andere manier. En ik kan altijd Toby Alderweireld nog naar voren gooien als de nood aan de man is,” reageerde De Boer toen. De laatste tijd vervulde Mike van der Hoorn een rol als breekijzer, wat dat betreft is er bij Ajax niet veel veranderd. Misschien dat Peter Bosz dat wel voor elkaar krijgt.

Kijk trouwens niet gek op dat als De Boer vanaf nu in verband wordt gebracht met Southampton, al gaan er ook berichten rond dat Lazio Roma een hengeltje heeft uitgegooid. En dan is er, zoals gezegd, altijd nog de kans dat De Boer effe niets gaat doen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >