Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Younes blijft zelfs na aandeel in drie goals bescheiden

Hoe vaak is Amin Younes dit seizoen wel niet gewisseld? Nou, negentien keer maar liefst. De keuze van Frank de Boer om hem tegen FC Twente (4-0) te laten staan, pakte bijzonder goed uit. En toch blijft de linksbuiten zelf uiterst bescheiden onder zijn glansrol.

02 mei 2016 - 18:25
UsershyraDesktopajax_dataimagesaf61154b997654c632e4d7d840a117b4_normal
Younes blijkt in het laatste kwartier een plaag voor Twente. En PSV. © Pro Shots

Het gebeurde dus al negentien keer dat Younes de slotfase van een wedstrijd vanaf de bank bekeek. Deze zondag in de Amsterdam Arena eiste hij met twee assists en tenslotte een doelpunt een hoofdrol voor zich op. Hij zorgde ervoor dat Ajax een veilige marge heeft qua doelsaldo.

“How come? Goeie vraag! Ik ben de trainer erg dankbaar dat hij vertrouwen in me heeft en volop speeltijd voor me reserveert. Dit is het eerste seizoen waarin ik veel wedstrijden speel, daar moet je aan wennen. Ik moest een goed ritme vinden en het belangrijkste is dat ik me daar zelf ook van bewust ben,” deelt Younes met Ajax Life.

Van een heldenrol wil de Duitser met Libanese roots niets weten. “Weet je wie ik de belangrijkste man van de wedstrijd vond? Jasper Cillessen. Als hij dat schot van Ziyech niet corner tikt, staat het gelijk. De 1-1 was een groot deel van de wedstrijd eerder op komst dan de 2-0. Zo blijkt maar weer dat we het samen doen, we hebben iedereen nodig.”

“Gelukkig liet Twente in de slotfase steeds meer ruimtes vallen. Ik dacht alleen maar: we moeten profiteren! Mike van der Hoorn maakte een mooie goal. Hij had het me al ingefluisterd. Mike zei: als je naar binnen trekt en de bal bij de tweede paal geeft, kop ik 'm binnen. Daarmee voldeden we aan de opdracht om zelf te winnen.”

Ajax staat nu op matchpoint en reist naar het uitduel met De Graafschap in de wetenschap dat winst volstaat om kampioen te worden. Voor de 22-jarige Younes zou dat de grootste triomf uit zijn prille loopbaan zijn, maar vraag hem nog niet naar de schaal en bijbehorende festiviteiten.

“Er kan in het voetbal van alles gebeuren, het lijkt soms wel gekkenwerk. Ik wil er verder niet over spreken, we zijn nog geen kampioen. Het is volgende week pas zo ver als de scheidsrechter affluit en de stand op het scorebord voor ons gunstig is.”

“We gaan er volgende week alles aan doen om te winnen, ik wel tenminste,” vervolgt Younes, die moet lachen als het woord 'Kampfgeist' valt. “Die Duitse mentaliteit heb ik zeker meegenomen, net als Arek Milik trouwens. Hij heeft er in de Bundesliga ook aan gewerkt. Haha, geintje. Het hele team beschikt over een goede mentaliteit. Kijk maar eens hoe Viktor Fischer inviel.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >