Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schoenaker mag eventueel, mogelijkerwijs schaal uitreiken

We tellen nog zes dagen af naar de aftrap van de wedstrijd die Ajax moet winnen om kampioen te worden. In de tussentijd worden er allerlei voorbereidingen getroffen. Zo is al bekend wie na een goede afloop de schaal mag uitreiken: Dick Schoenaker.

02 mei 2016 - 13:43
UsershyraDesktopajax_dataimages8ca2c0edd90087668a04c78e1c4b9ea0_normal
Schoenaker werd zelf zes keer kampioen met Ajax. © Pro Shots

Schoenaker zet zondag koers richting De Vijverberg in de hoop Ajax voor de 34ste keer kampioen te zien worden. Als dat lukt, komt er wellicht een tweede golf van zenuwen. De club heeft aan Schoenaker gevraagd of hij het leuk vindt om de schaal te overhandigen.

En of Schoenaker dat leuk vindt! Hoewel Schoenaker deel uitmaakt van de bestuursraad, is de kans groot dat hij bij de jongere generaties niet heel bekend is. Dat geeft niets, maar let dan nu effe goed op: Schoenaker voetbalde tussen 1976 en 1985 liefst 348 wedstrijden in Ajaxshirt.

De laatste twee jaar was de middenvelder nog aanvoerder ook! Schoenaker wist verspreid over die 348 duels 104 keer doel te treffen. Hij leverde een bijdrage aan het winnen van maar liefst zes landskampioenschappen.

Als Ajax zondag van De Graafschap weet te winnen, moet het zeker zijn van de 34ste titel. Het lijkt onwaarschijnlijk dat PSV op de slotdag van het seizoen nog een verschil van zes doelpunten in zijn voordeel weet om te draaien.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >