Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ibrahimovic maakt zich op voor laatste kunstje bij PSG

Het zal weinig mensen zijn ontgaan dat Zlatan Ibrahimovic vertrekt bij Paris Saint-Germain. Bij zijn laatste competitiewedstrijd nam hij al uitgebreid afscheid, zaterdagavond laat hij in de bekerfinale tegen Olympique Marseille nog een keer zijn kunsten zien.

21 mei 2016 - 16:05

Ibrahimovic is sinds zijn vertrek bij Ajax uitgegroeid tot een levende legende. De aanvaller is misschien wel de eerste die dat zal bevestigen. “Ik kwam als een koning, ik ging als een legende,” sprak de voetballer over zijn eigen vertrek.

Bij zijn afscheid liet Ibrahimovic zichzelf wisselen – waardoor zijn team met 10 man kwam te staan – en liet hij zijn twee kinderen met een PSG-shirt met ‘Legend’ en ‘King’ achterop het veld op komen.

Bij veel spelers zou men het een tikkeltje arrogant vinden, bij Ibrahimovic vinden we het allemaal prima. Ondanks dat de Zweed met zijn 34 jaar al op leeftijd is was hij ook dit seizoen weer goed voor een vracht aan doelpunten. De teller staat op 36 competitiedoelpunten dit seizoen. In 178 wedstrijden maakte hij 152 goals voor de Fransen. Dat aantal zal hij in de bekerfinale nog willen opschroeven.

Overigens was het nog even spannend of Ibrahimovic wel fit genoeg zou zijn om te spelen. De spits liet zich deze week nauwelijks zien op de training vanwege een kuitblessure. Trainer Laurent Blanc verklaarde hem sterk genoeg om te starten.

Het zal de laatste keer worden dat hij voor de Fransen in actie komt. Het is nog even spannend waar hij  volgend jaar zal spelen. China lonkt, maar ook Manchester United en AC Milan zouden interesse hebben. Was Ajax niet ook  nog op zoek naar een nieuwe spits? 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >