Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Fischer verruilt Ajax voor promovendus Middlesbrough

Viktor Fischer heeft niet alleen zijn langste tijd bij Ajax gehad, zijn vertrek is zelfs al definitief. Middlesbrough is de nieuwe club van de Deen, die Ajax een vergoeding van ongeveer 5 miljoen euro oplevert. Fischer tekent een contract voor vier seizoenen.

27 mei 2016 - 17:33
UsershyraDesktopajax_dataimages6a33db138bb08e994b69fdb27c08191c_normal
Het wordt interessant om te zien of Fischer het bij Boro gaat maken. © Pro Shots

Het blijkt dat Middlesbrough al maanden interesse heeft in Fischer (21), maar dat moest worden afgewacht of de club erin slaagde de sprong naar de Premier League te maken. Die missie is geslaagd; Boro promoveerde naar het hoogste niveau.

Wie op het hoogste niveau speelt in Engeland, heeft aan centjes geen gebrek en dus was het een koud kunstje om Fischer in te lijven. De Deen had bij Ajax nog een eenjarig contract en was geen vaste basisspeler. Daarmee is ook verklaard waarom de aanvaller trek had in een nieuw avontuur.

Fischer doorliep bij Ajax het laatste deel van de opleiding, maar als een product van De Toekomst kunnen we hem toch niet echt zien. Al is het maar omdat Ajax hem zelf voor zo'n 1,3 miljoen euro overnam van FC Midtjylland. Dat was in de lente van 2011.

Ruim een jaar later debuteerde Fischer in het eerste elftal en zijn eerste seizoen mocht een groot succes worden genoemd. Hij kwam, zag en deed zo'n beetje alles goed, maar na het eerste seizoen leek de spits erg geforceerd te voetballen. Het kwam niet meer goed, met blessures als dieptepunt.

De afgelopen twee jaar voetbalde Fischer nog niet de helft van het aantal wedstrijden dat voor Ajax op het programma stond, onder meer als gevolg van een nare kwetsuur aan zijn hamstring. Of het met de behandeling hiervan goed ging, is ook nog altijd maar de vraag.

Feit is dat het 'm daarna niet meer werd met Fischer, die onder Frank de Boer steeds vaker op de bank terechtkwam en het met korte invalbeurten moest doen. Daarnaast kwamen er bij Jong Ajax klachten los over zijn houding ten opzichte van medespelers. Ook al staat er volgend seizoen een nieuw gezicht voor de Ajaxselectie, Fischer kiest ervoor om zijn eigen plan te trekken.

Qua persoonlijkheid en attitude verliest Ajax een echte Ajacied en hopelijk laat-ie in Engeland weer echt zijn voeten spreken. Dat zou leuk zijn. Succes, Viktor!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >