Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Boer ziet dat Fischer weer lekker in zijn vel steekt

Het is allemaal weer koek en ei tussen Frank de Boer en Viktor Fischer. De trainer passeerde de Deen onlangs nog omdat zijn houding bij Jong Ajax hem niet aanstond, maar tegen FC Twente mocht Fischer invallen en zette hij de 3-0 op het scorebord.

03 mei 2016 - 11:39
UsershyraDesktopajax_dataimages4b63f5930178810200415cf245e3525f_normal
Je merkt aan Fischer dat dit doelpunt hem veel doet. © Pro Shots

De invalbeurt van Fischer, hij mocht tien minuten voor tijd het veld betreden, mogen we wat De Boer betreft beschouwen als een beloning voor goede arbeid op het trainingsveld. “Viktor zit veel beter in zijn vel, dat merk je ook aan die goal,” vertelt de trainer voor de camera van Ajax TV.

“Je wist bijna zeker dat het een goal zou worden. Ik heb hem de hele week goed zien trainen en daarom liet ik hem invallen. Dat was een beloning, net als het doelpunt,” vervolgt De Boer, die eerder nog zo'n drie kwartier met Fischer rond de tafel zat om dingen te bespreken.

“Het was een heel goed gesprek en ik heb in de twee weken daarna gezien dat hij opfleurde. We zijn blij dat Viktor het schakeltje heeft gevonden, zoals wij dat noemen. Ik ben blij voor mezelf, maar ook zeker voor hem dat hij er nu goed voor staat.”

Fischer mocht dus invallen en ook is er plotseling veel speeltijd weggelegd voor Thulani Serero, die het vertrouwen van de technische staf prima waarmaakt. “We hebben tijdens de winter in de kring gezeten met een aantal oudere spelers, die er allemaal naast stonden,” geeft De Boer in algemene zin prijs.

“Voor Boer is de situatie iets anders, maar verder zaten we met Van der Hoorn, Schöne, Serero, Viergever en Van Rhijn. Ik heb gezegd: jullie zijn belangrijk voor ons. Ik had het gevoel dat een kantelpunt naderde: laten ze het bijltje vallen of pakken ze het op? Gelukkig pakten ze het op, je ziet nu de beloning.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >