Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax A1 wel in extremis kampioen ten koste van rivaal PSV

Het is Ajax A1 gelukt voor de derde keer op rij kampioen te worden. Er werd een eindsprint ingezet en er was een beslissingsduel voor nodig, maar de schaal gaat mee naar Amsterdam! 'Appie' Nouri velde het vonnis over PSV A1 met een rake vrije trap, waaruit de enige treffer van de avond viel.

10 mei 2016 - 21:28
UsershyraDesktopajax_dataimages534b4f1773cbbb2462ed1192cc84e9a8_normal
Nouri schiet Ajax A1 naar het kampioenschap! © Pro Shots

Ajax A1 en PSV A1 waren het reguliere seizoen geëindigd met hetzelfde aantal punten en het grote regelboek schrijft in zo'n situatie voor dat een beslissingswedstrijd wordt gespeeld. De Ajacieden trokken in 2014 net zo goed aan het langste eind via een beslissingsduel, ook toen ten koste van PSV.

Zoals het hoort met wedstrijden waarin veel op het spel staat, waren de zenuwen van invloed op het niveau van de wedstrijd. Dat was niet ongekend hoog. Er werd in het stadion van FC Emmen slechts een enkele keer vanuit een kansrijke positie op doel geschoten.

Ook toen Nouri kort na rust klaar stond om een vrije trap te nemen, viel de positie niet kansrijk te noemen. Maar de indraaiende vrije trap werd door iedereen – inclusief PSV-keeper – gemist en omdat de bal tussen de palen was geplaatst, vloog-ie nog binnen ook!

Ajax koesterde in het restant van de wedstrijd de 1-0-voorsprong en geraakte niet meer in serieuze problemen, maar er kon pas gejuicht worden toen eindelijk werd afgefloten. Wat het eerste elftal niet lukte, deed de ploeg van trainer Gery Vink wel: de schaal in ontvangst nemen!

Bijkomend pluspunt is dat Ajax A1 dankzij het kampioenschap een ticket heeft verdiend voor de Youth League. Er moet wel weer een omweg worden afgelegd om na de winterstop aan te haken in het hoofdtoernooi. 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >