Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Veltman: ‘Volgend jaar met hetzelfde logo op mijn borst’

Joël Veltman is nog niet van plan te vertrekken bij Ajax. Ondanks vermeende interesse van Inter Milan stelt de verdediger de supporters gerust. “Ik heb nog een tweejarig contract, dus er is nog helemaal niets aan de hand.”

02 april 2016 - 10:41
UsershyraDesktopajax_dataimagesc85628cbe41569cd33d88b3b2467a5a4_normal
Ook bij Oranje speelde Veltman rechtsback. © Pro Shots

In gesprek met AT5 geeft Veltman aan dat hij geen enkele reden ziet om te vertrekken uit Amsterdam. Op de vraag van de verslaggever of hij volgend jaar ook gewoon nog in de Arena voetbalt antwoordt de verdediger: “Volgend jaar speel ik met hetzelfde logo op mijn borst.”

Kijk, dat zijn mooie dingen. Veltman is niet een persoon die zich snel gek laat maken. Zo ook nu niet. “Je leest natuurlijk dingen en af en toe krijg je iets van je broer of neef door. Maar ja, het blijven geruchten. Er speelt nog helemaal niets concreets.”

De 24-jarige Ajacied speelt door de blessure van Kenny Tete de laatste weken rechtsback. Ook bij het Nederlands elftal speelde hij in die rol de oefeninterlands tegen Frankrijk en Engeland. Ondanks dat hij het op die positie – met name bij Ajax – prima doet, geeft de verdediger de voorkeur voor een plekkie centraal in de achterhoede.

“Maar zolang het goed gaat, hoef ik niet per se weg van de rechtsachterpositie,” voegt hij daar wel aan toe. Nu Tete weer bijna fit is, is het aan Frank de Boer of er gaat worden geschoven in de verdediging. Dat zou eventueel ten kosten gaan van Mike van der Hoorn, die nu op de positie van Veltman speelt. “De beste die speelt, zo simpel is het,” zegt Veltman daarover.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >