Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Na Tete ook Riedewald serieus op de weg terug

Of we hem dit seizoen nog in actie zien, blijft afwachten. Maar in navolging van Kenny Tete kan ook Jairo Riedewald weer serieus werk leveren op het trainingsveld. De centrale verdediger deed vrijdag voor het eerst een volledige sessie met de groep mee.

15 april 2016 - 15:38
UsershyraDesktopajax_dataimages09b1d65169e03e4d74ba0a5f812cf327_normal
Straks staan Riedewald en Tete weer binnen de lijnen. © Pro Shots

Ajax raakte na de winterstop binnen de kortste keren twee vaste verdedigers kwijt met blessures aan de enkel. Eerst viel Tete uit, daarna viel ook Riedewald weg. De centrale verdediger brak zijn enkel, maar beweegt zich inmiddels weer vrijelijk op het trainingsveld.

“Jairo is nog niet wedstrijdfit, maar mocht wel voor het eerst meer met de groep trainen. Dat is op dit moment iets heel moois voor hem, hij kan zich straks weer meten. Na een weekje goed trainen kan-ie hopelijk zijn rentree maken bij Jong Ajax,” schetst Frank de Boer zijn laatste prognose.

Tete is al wat verder en als de KNVB opnieuw dispensatie verleent, doet hij vrijdag voor de tweede week op rij mee met Jong Ajax. Het tweede neemt het dit keer op tegen RKC Waalwijk. “Ook Tete is nog niet echt wedstrijdfit. Vandaar dat hij, als het kan, bij Jong Ajax gaat spelen. Eventueel is hij er zondag dan alsnog bij.”

De goede berichten over Tete en Riedewald ten spijt, is er wat twijfel ontstaan rondom Mitchell Dijks. De linksachter sloeg de training van vrijdag over vanwege een pijnlijke voet. “Ik ga er voorlopig vanuit dat Mitchell zondag kan spelen,” tempert De Boer onze zorgen.

Dijks ontbrak in de uitwedstrijd tegen Utrecht om tactische redenen, omdat Ajax aantrad in een 3-4-3-formatie. Dat pakte niet supergoed uit, vandaar dat De Boer er dit keer misschien liever voor kiest om met vier verdedigers te starten. Als Dijks fit is, zijn er achterin meer opties om uit te kiezen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >