Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaassen en Cillessen verlaten ziekenboeg net op tijd

Frank de Boer is dan weliswaar zwaar geblesseerd geraakt, zijn spelers staan er een stuk beter op. Dat geldt ook voor de twijfelgevallen. Davy Klaassen en Jasper Cillessen zijn zondag tegen PEC Zwolle van de partij en de rentree van Kenny Tete is ook aanstaande.

01 april 2016 - 15:04
UsershyraDesktopajax_dataimages4ce72cf5b1fabfe1b812aeab153ecf76_normal
Klaassen is een belangrijke pion op het middenveld. © Pro Shots

Klaassen kreeg tijdens het trainingskamp van het Nederlands elftal last van zijn knie, maar de reden dat Ajax hem terughaalde naar De Toekomst, was toch vooral 'voorzorg'. “Davy heeft twee tot drie dagen volledige rust gehouden, om te herstellen,” verklaart De Boer.

De aanvoerder heeft dit jaar wel vaker last van zijn knie en miste al enkele wedstrijden, maar dit keer kan hij zijn ploeg gewoon vooraf gaan tijdens het betreden van het veld. En Cillessen staat op doel, zoals we zijn gewend. De keeper brak zijn neus en draagt wellicht wel een masker.

Nee, veel reden om zijn basisformatie om te gooien, heeft De Boer dus niet. Grote kans dat alles inderdaad bij het oude blijft, zoals we het de laatste weken kennen. Het is wel mogelijk dat de trainer binnenkort uit luxe wat keuzes moet maken achterin; Tete is bijna hersteld van zijn enkelblessure.

“Het gaat heel goed met Kenny,” verduidelijkt de trainer. De rechtsachter heeft al toestemming van de KNVB om met Jong Ajax te mogen meedoen. Tete speelde al meer dan vijftien wedstrijden voor het eerste elftal, maar na een zware blessure mag je bij het tweede ritme opdoen.

“De wedstrijd tegen Fortuna van vrijdag kwam nog net iets te vroeg,” vervolgt De Boer. “Misschien zit Kenny volgende keer al wel weer bij de wedstrijdselectie.” Voor Jairo Riedewald is dit alles na zijn gebroken enkel nog niet van toepassing. Hij mag wel spoedig weer 'dartelen' op het trainingsveld.

Ajax speelt volgende week een uitwedstrijd tegen SC Cambuur.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >