Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Boer neemt geen radiootje mee de dug-out in

Frank de Boer is tijdens Ajax - FC Twente niet van plan Langs de Lijn te luisteren. Voor de trainer telt alleen de wedstrijd in de Amsterdam Arena en hij verwacht niet dat SC Cambuur zich zomaar op de slachtbank laat leggen door titelrivaal PSV.

29 april 2016 - 15:00
UsershyraDesktopajax_dataimages64b2b9eaecd3562d92e358524f789910_normal
Winnen heeft opnieuw prioriteit voor De Boer. © Pro Shots

Ajax en PSV staan twee speelronden voor het einde van de competitie gelijk in punten. Slechts op basis van een beter doelsaldo staan de Ajacieden als eerste geklasseerd. Het verschil bedraagt zes treffers, maar omdat voor Cambuur degradatie dreigt, is de vraag wat die marge waarde is.

“Een monsterzege voor PSV? Ja, dat zou eventueel kunnen. Maar ik denk dat Cambuur nou niet echt continu heel veel goals tegen krijgt en niet naar de slachtbank gebracht wil worden,” aldus De Boer tijdens zijn vrijdagse persgesprek. “Wij denken aan onze eigen situatie, die hebben we in de hand. Winnen is het belangrijkste, liefst met meer dan één goal verschil.”

Cambuur kreeg na de winterstop maximaal drie doelpunten tegen per wedstrijd, al lukte het Ajax in de Amsterdam Arena om de defensie vijf keer te passeren en scoorden PSV en Heracles Almelo zes keer binnen negentig minuten tijd. Het valt voor Ajax niet te hopen dat de lampenclub wederom op schot is.

De Boer: “Ik laat me niet informeren over PSV en naar de jongens toe zeker niet. Nogmaals: als we met 5-0 kunnen winnen, moeten we dat ook doen. Als het 1-0 staat, moet je tevreden zijn met 1-0 als de wedstrijd daar om vraagt. Dan zijn we afhankelijk van PSV, maar er is geen garantie dat ze een monsterscore krijgen.”

En wat nou als het bij rust al 4-0 voor PSV staat? “Ik kijk gewoon wat de situatie is op het veld. Je hebt wedstrijden waarin je voelt: nu moeten we voor 2-0, 3-0 en 4-0 gaan, maar soms moet je met 1-0 of 2-0 tevreden zijn. Als je met hangen en wurgen op voorsprong staat, gaat dat heus niet veranderen omdat je plots va banque gaat spelen. Daar geloof ik niet in.”

De kans is natuurlijk groot dat uit de sfeer op de tribunes valt op te maken welke ontwikkelingen er in Eindhoven gaande zijn.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >