Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Boer hoopt dat het gemis van Dijks meevalt

Stoomtrein Mitchell Dijks heeft zondag geen dienst. Niet vanwege werkzaamheden aan het spoor, maar door een schorsing. Het zegt genoeg dat Frank de Boer twijfelt over zijn vervanger en slechts hoopt dat het gemis van Dijks kan worden opgevangen.

29 april 2016 - 15:45
UsershyraDesktopajax_dataimages84ae6f12d5fe5c1629e7ba54d08eed72_normal
Iemand anders moet de rol van stoomtrein zondag overnemen. © Pro Shots

Van de vier wedstrijden waarin Dijks dit seizoen ontbrak, won Ajax er slechts eentje. Het zegt ook genoeg dat de linksback met de pest in zijn lijf op de bank zat tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht, nadat het hem niet was gelukt om zijn trainer op andere gedachten te brengen.

Dit keer moet Dijks met tegenzin plaatsnemen op de tribune, vanwege een automatische schorsing na zijn vijfde gele kaart. “Het was geen slimme actie van Mitchell, maar ik heb er weinig aandacht aan geschonken. Ik heb mijn handen vol aan de wedstrijd tegen FC Twente,” aldus De Boer.

“We hebben het er kort over gehad, misschien is het ervaring. Volgende keer zal hij zo ver van het eigen doel waarschijnlijk geen tackle meer inzetten. Dit krijg je alleen door te ervaren, dat heb je als je met jonge spelers werkt.”

“Ik hoop dat het gemis van Dijks niet groot wordt,” vervolgt de trainer tegenover Ajax Life. “Hij is een belangrijke pion, zeker gezien de resultaten als hij niet meedeed. Het is bijzonder dat een back zo belangrijk is, ja. Hij heeft zich fantastisch ontwikkeld en hoe we praten over zijn gemis kan alleen maar een stimulans voor hem zijn.”

Nick Viergever, Kenny Tete en Jairo Riedewald zijn de opties om Dijks te vervangen. Ze zijn stuk voor stuk geen echte linksback en hebben nog een ander minpuntje. “Viergever was in Enschede niet top als back, Tete is een rechtspoot en Riedewald moet zijn rentree nog maken na een lange revalidatie.

Het voordeel van een keuze voor Tete kan zijn dat De Boer drie andere posities intact kan houden. “Dat neem je allemaal mee, zulke overwegingen, dat hoort erbij als je coach bent. Ik praat met de spelers uit de achterhoede, kijk naar trainingen, vraag naar het gevoel van de jongens. En ook overleg ik met mijn aanvoerder.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >