Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tof! Fans FC Basel kiezen via stemronde nieuw thuisshirt

Best cool! Supporters van FC Basel bepalen zelf welk thuisshirt hun club in seizoen 2017/2018 draagt. De fans kunnen stemmen op hun favoriete ontwerp. De uitslag laat nog even op zich wachten, maar wij vroegen ons af: is dat niet een leuk idee voor bij Ajax?

11 maart 2016 - 09:55
UsershyraDesktopajax_dataimagese2ed293a1aaed4e8474aee18d8dc49ce_normal
Dit is al een ouder Baselshirt, maar ook de duidelijkste foto. © Pro Shots

Basel maakt de laatste seizoenen de dienst uit in de Zwitserse competitie, maar het aantal leden van de club blijft nog een beetje achter. Vandaar dat de koppen bij elkaar werden gestoken om wat toffe acties te verzinnen. Een van die acties is dat leden van de club mogen bepalen wat het nieuwe thuisshirt wordt.

We praten over het thuisshirt van 2017/2018 omdat het een beetje kort dag was om dit nog voor het komende seizoen te regelen. De club zette vier ontwerpen van shirts online en het shirt waarop de meeste stemmen worden uitgebracht, wordt in 2017 ook daadwerkelijk gedragen.

De vier ontwerpen wijken niet zo gek veel van elkaar af. Maar als voetbalsupporters ergens belang aan hechten, dan zijn het details. Fans van Basel kunnen zelf bepalen of ze strepen in de zij of op de schouder willen en welk kraagje het meest aanspreekt. Ook is een afwijkend tenue ontworpen, zeg maar in de stijl van Arsenal. Dit terwijl het shirt van Basel altijd half rood en half blauw is.

Maar wacht even, waar blijft de link met Ajax? Komt-ie! De shirts van Basel worden gemaakt door Adidas. En Adidas is net zo goed verantwoordelijk voor de productie van Ajaxshirts. Als supporters van Basel mogen stemmen op strepen, kraagjes en kleuren, is zoiets toch ook te regelen voor Ajacieden?

Wij van Ajax Life namen contact op met de persafdeling van Ajax en legden diverse vragen voor. We horen dat Adidas en Ajax wel eens zijdelings hebben geopperd om een soort verkiezing te organiseren, maar het het lijkt er niet op dat het idee van Basel snel navolging krijgt in de Amsterdam Arena.

“Er zijn vanuit zowel Adidas als Ajax al meerdere medewerkers betrokken bij de ontwerpen. Die werkwijze bevalt goed en er is dus geen directe aanleiding om dat te veranderen. Die mensen zijn vanzelfsprekend voetballiefhebbers en in de meeste gevallen ook Ajaxsupporters,” aldus een woordvoerder van Ajax.

De woordvoerder meldt dat de club er op voorhand 'niet onwelwillend tegenover staat' Ajacieden meer te betrekken bij het ontwerp van (uit)shirts, de trainingslijn of warming-up shirts. “Maar het is niet dat er concreet iets leeft of speelt,” voegt hij toe.

Voorlopig blijft alles dus bij het oude. “Wij spreken onze voorkeur uit in gesprekken met Adidas en nadien presenteren we de nieuwe tenues. Daarin trekken we gezamenlijk op en dit gaat al jaren naar tevredenheid van zowel Adidas als Ajax.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >